Tekfen Filarmoni klasikleri önce büyüklere sonra çocuklara çalacak

Tekfen Filarmoni Orkestrası, 25. Yıl Konserini daimi şefi Aziz Shokhakimov’un yönetiminde 25 Ekim’de verecek. Orkestra, bu konserde dünya çapında üne ve izleyiciye ulaşan keman virtüözü Roman Kim ve herkesi etkisi altına alan yeteneğiyle övgü toplayan “wunderkind” piyanist Behzod Abduraimov’a eşlik edecek.

 

Çocuklara klasik müziği erken yaşta sevdirmek amacıyla her yıl ikinci konsere özel adını, “Tekfen Filar-Mini” olarak değiştiren orkestra, yine şef Aziz Shokhakimov yönetiminde ve sanatçı Hasibe Eren’in hikayeciliğinde 28 Ekim Cumartesi günü Zorlu PSM Ana Tiyatro’da çocuklarla buluşacak.

Barış adına ortak bir dil yaratmak amacı ile 23 ülkenin müzisyenlerini bir araya getiren ülkemizin sayılı özel sanat kurumlarından Tekfen Filarmoni Orkestrası Aziz Shokhakimov yönetiminde 25. kuruluş yıldönümünün şerefine 25. Yıl Özel Konseri’ni vermeye hazırlanıyor.

Shokhakimov yönetimindeki orkestra, konserde ünlü besteciler Rimsky-Korsakov’dan Rachmaninoff’a uzanan geniş bir yelpazede Stravinsky, Ferit Tüzün, Saint-Saëns ve Sarasate’den eserler seslendirecek. Orkestra yıldönümünde, sıradışı performansıyla geniş kitleleri hayran bırakan 27 yaşındaki Özbek piyanist Behzod Abduraimov ve 25 yaşına rağmen besteleriyle ünü dünyaya yayılan keman virtüözü ve besteci Roman Kim’i misafir ediyor.

25 Ekim Çarşamba günü saat 20.00’da Zorlu PSM’de gerçekleşecek olan konserin biletleri Biletix’te satışa sunuldu.

Tekfen Filar-Mini’den küçüklere büyük konser

Çocuklara klasik müziği erken yaşta sevdirmek amacıyla her yıl büyüklere verilen konseri takiben adını o konsere özel “Tekfen Filar-Mini” olarak değiştiren orkestra, bu yıl miniklere konserini 28 Ekim Cumartesi günü Zorlu PSM Ana Tiyatro’da verecek. Oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Özen Yula’nın yönetmenliği, Hasibe Eren’in naratörlüğü ve Banu Demir’in koreografisiyle hazırlanan konser, çocukları sihirli bir klasik müzik yolculuğuna çıkaracak. Küçük müzikseverler, Rossini, Debussy, Mozart, Wagner, Liszt ve Çaykovski gibi büyük bestecilerin dünyaca bilinen birbirinden güzel eserlerini anlatım, dans ve ışık oyunları eşliğinde dinleyecekler. Beşiktaş Belediyesi Çocuk Korosu da Tekfen Filar-mini’nin davetlisi olarak konserde sürpriz parçalarla yer alacak.

5-10 yaş arasındaki çocuklara tavsiye edilen konserin biletleri Biletix’ten sadece 10 TL’ye temin edilebilir.

Tekfen Filarmoni Orkestrası Hakkında

Bugün Tekfen Filarmoni Orkestrası adıyla yoluna devam eden orkestranın temelleri; Karadeniz Oda Orkestrası adıyla 1992 yılında, farklı kültürler arasındaki ilişkileri geliştirmek, barış adına ortak bir dil yaratmak amacıyla, 11 ülkeden 17 sanatçının katılımıyla kuruldu. İlerleyen yıllarda orkestraya başka ülkelerden müzisyenlerin de dahil olmasıyla aile giderek genişledi; Karadeniz, Hazar Denizi ve Doğu Akdeniz bölgelerinden toplam 23 ülke: Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Ermenistan, Filistin, Gürcistan, Irak, İran, İsrail, Kazakistan, Kırgızistan, Lübnan, Mısır, Moldova, Romanya, Rusya, Suriye, Türkiye, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün, Özbekistan, Yunanistan.

Tekfen Filarmoni Orkestrası, nam-ı diğer 3 Denizin Sesi; müzisyenlerin üç farklı bölgeden gelmesinin yanı sıra, orkestranın bu isimle anılıyor olmasının altında kuruluş amacı da yatıyor; farklılıkların bir arada var olabildiği ve hatta bundan da güç alarak müziğin barışın seslerinden biri olduğunu göstermek. Orkestra, klasik müzik repertuvarının yanı sıra, temsil ettiği coğrafyanın yerel müzik aletleri için bestelenen eserleri de seslendiriyor.

Tekfen Filarmoni, kuruluşundan bu yana Almanya, Azerbaycan, Belçika, Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, İngiltere, İspanya, Japonya, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Özbekistan, Romanya, Rusya, Ukrayna ve Yunanistan’da konserler verdi.

Tekfen Filarmoni, seyircisine kaliteli bir müzik sunmanın yanı sıra temsil ettiği geniş coğrafyanın müzikal ve kültürel mirasına sahip çıkmayı görev edinerek özel projelere de imza atıyor: Orkestrada bulunan otantik çalgılar için özel olarak bestelenen eserler, Tekfen Filarmoni’nin kültürel mirası yaşatma konusunda gösterdiği çabayı gözler önüne seriyor. Orkestra konser ve stüdyo kayıtları da yapmaktadır.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.