Göbeklitepe’den İlham Alınarak Yapılan Resim Sergisi Maslak’ta

0

Birbirinden renkli İstanbul resimleri ve Mustafa Kemal Atatürk’e duyduğu hayranlıkla resmettiği Atatürk temalı eserleri ile sanatseverlerin yakından tanıdığı İngiliz ressam Ned Pamphilon’un yeni sergisi açılıyor.

 

MITOLOJIYE GORE, ADEM ILE HAVVA’NIN CENNETTEN KOVULDUKTAN SONRA BULUSTUKLARI GOBEKLITEPE’DE DUNYANIN ILK TAPINAGI GUNUMUZDEN TAM 12 BIN YIL ONCE CILALI TAS DEVRI’NDE KURULMUS. INSANLIK TARIHININ YENIDEN YAZILMASINI SAGLAYACAK BILGILERI BARINDIRAN GOBEKLITEPE, DUNYANIN EN BUYUK ARKEOLOJIK KESFI OLARAK KABUL EDILIYOR. KAZILARIN 80 YIL DAHA SURMESI BEKLENIYOR.GOBEKLITEPE’NIN GERCEK ANLAMDA ONEMI ISE SANLIURFA ORENCIK KOYUNDEN SAVAK YILDIZ’IN, TARLASINI SURERKEN BULDUGU OYMALI TASI MUZEYE GOTURMESIYLE ORTAYA CIKTI. TARLASINDAN CIKAN TASI, TARIHI DEGERI OLABILECEGI SUPHESIYLE MUZEYE GOTUREN YILDIZ, DUNYADAKI ARKEOLOJIK BILGILERI YERLE BIR EDEN 12 BIN YILLIK GOBEKLITEPE TAPINAGI’NIN ORTAYA CIKARILMASINI SAGLAMIS OLDU. 2007’DEN ITIBAREN KLAUS SCHMIDT BASKANLIGINDA YURUTULEN 5 BIN METREKARELIK ALANDA YAPILAN CALISMALARDA, 20 ADET TAPINMA AMACLI ALAN KESFEDILIRKEN, BUNLARDAN SIMDIYE KADAR 6 TANESI GUN YUZUNE CIKARILDI. GOBEKLITEPE, HARRAN OVASI’NA HAKIM KONUMUYLA BUGUNE KADAR COK AZ BOLUMU KAZILMIS OLMASINA RAGMEN AVCI-TOPLAYICI YASAM BICIMINDEN DINI MEKANLARIN BICIMLENMESI, TAPINAK MIMARISININ VE SANATIN DOGUSU, TARIM VE HAYVANCILIGA GECIS SURECINI ANLAMAMIZA KATKILAR SAGLAYAN BENZERSIZ BIR TARIH ONCESI YERLESIMI OZELLIGI TASIYOR.

Sanatçının eserlerini hayata geçirmesinde desteklerini sunan sanat platformu İstanbul1881 ile 42 Shops Art!SPACE Gallery’nin işbirliğiyle hayata geçen serginin ismi “Göbeklitepe: Türkiye’nin Kültür Tacında Yepyeni Bir Mücevher” olarak belirlendi.

Sanatçının, “Göbeklitepe bölgede ve dünyada daha barışçıl tasavvurların oluşmasına katkıda bulunabilir, insanlık tarihinde yeni bir Rönesans’ın tohumlarını ekebilir” dediği bu özel alandan aldığı ilhamla oluşturduğu koleksiyonu, sergilenecek.

İstanbul1881 Kurucuları Alp Armutlu ve İsnur İnci Sağlam’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek, Pamphilon’un katılımıyla renklenecek olan sergi sizleri bekliyor.

Tarih: 1 Kasım 2017, Çarşamba

Yer: 42 Shops Art!SPACE Gallery | 42 Maslak, Ahi Evran Caddesi No:6 İstanbul

Saat: 19.30

ned pamphilon sergisi, ned pamphilon atatürk sergisi, ned pamphilon göbeklitepe sergisi,ned pomphilon kimdir, ressam ned pamphilon sergisi, ned pomphilon maslakta sergi açıyor

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.