Bosna Ezgileri: Sevdah Filminin Başroloyuncusu’ndan

0
Muammer Ketencioğlu ile İmamovic’in söyleşisine yer verilecek.

Pera Film Etkinliğinde “ Bosna Ezgileri” Kulaklarımıza Üflenecek

Bosna Ezgileri’nden oluşan Konser ve söyleşiler Pera Müzesi ücretsiz etkinliklerinde müzikseverleri ağırlıyor. Sevdah Filminin başrol oyuncusu Damir İmamović’in 20 Ekim konserinde; geleneksel Bosna Müzikleri meraklıları buluşturulurken, 21 Ekim’de ; Balkan Müzikleri konusunda bir çok araştırmaya imza atan Muammer Ketencioğlu ile İmamovic’in söyleşisine yer verilecek.

 

 Pera Müzesi Bosna Ezgileri programına paralel bir Damir İmamović konseri düzenliyor.  Film programı kapsamında gösterime giren “Sevdah” filminin aynı zamanda başrol oyunculuğunu yapan İmamović, repertuvarında geleneksel Bosna müziğinin melankoli, özlem ve hüzün duygularını yansıtan örneklerine yer veriyor. Dinleyicileri keşiflerle dolu bir müzik akşamına davet eden konser, 20 Ekim Cuma günü saat 20:00’da Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşiyor.

Muammer Ketencioğlu

Pera Müzesi tarafından programa paralel gerçekleştirilen ikinci etkinlik, Damir İmamović ve Balkan müziği araştırmacısı, müzisyen Muammer Ketencoğlu’nu bir söyleşide yan yana getiriyor. “Sevdah” filminin gösteriminin ardından bir araya gelen ikilinin müzik üzerine sohbeti, 21 Ekim Cumartesi günü saat: 15.30’da Pera Müzesi Oditoryumu’nda ücretsiz gerçekleşiyor.

 

Damir Imamović Kimdir?

1978 yılında Saraybosna’da (Bosna Hersek) dünyaya geldi. Çocukluğundan beri müziğe ilgisi olsa da, kendini müziğe tam olarak felsefe okuduktan sonra adadı. 2004’te Farah Tahirbegović ile büyükbabası ve en önemli “sevdah” icracılarından Zaim Imamović’in monografisi üzerine çalıştı. O kitap sayesinde sevdah ve profesyonel müzik dünyasıyla tanıştı; kısa zamanda kendi repertuarını geliştirip performanslar sergilemeye başladı.

 

Pera Film’de Bosna Ezgileri Film Programında neler var?

Bosna Ezgileri başlıklı film programı farklı müzik türleri ve müzikle kurulan ilişkiler üzerinden Bosna-Hersek’i anlatan 6 filme ev sahipliği yapıyor. Program kapsamında; hip-hop, rock gibi müzik türlerinin yanı sıra Balkan Blues’u olarak da adlandırılan Sevdalinka müziği ve hatta Türk menşeili olduğu düşünülen Üsküdar’a Gider İken şarkısı hakkında çekilen bir film de gösteriliyor. 20-28 Ekim tarihlerinde ücretsiz olarak izlenebilecek filmlerin gösterim programı ve detaylı bilgi için: http://bit.ly/bosnaezgileri

 

Program tarihleri
Konser: 20 Ekim 2017, 20:00
Söyleşi: 21 Ekim 2017, 15:30
Biletler:

Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek konser, indirimli müze bileti (10 TL.-) ile izlenebilir.

Söyleşi ücretsizdir, yerler sınırlıdır, rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik ardıl çeviri ile Boşnakça ve Türkçe dillerinde olacaktır.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.