ULUSLARARASI BOĞAZİÇİ FİLM FESTİVALİ’NDEN YERLİ SİNEMAYA DESTEK

0

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve Medya Akademisi tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen 5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali 17 ile 26 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Festivalin TRT’nin kurumsal iş ortaklığıyla geçen yıl başlattığı ve büyük ilgi gören Yapım Destek Platformu, bu yıl Bosphorus Film Lab adıyla yerli sinemacılara desteğini artırarak devam edecek. Bosphorus Film Lab’de yarışacak bir projeye TRT Ortak Yapım Ödülü, bir projeye de 25.000 TL değerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü, Pitching ve Work in Progress kategorilerindeki birer proje toplam 100.000 TL değerindeki Digiflame Post Prodüksiyon Hizmet Ödülü ile desteklenecek.

Türkiye sinemasında filmlerin gelişmesine katkı sağlamak, genç yapımcı ve yönetmenlerin yeni filmler üretmesine maddi ve manevi destek oluşturmak ve sinemamızın yurt içinde ve yurt dışında tanıtılması amacıyla yola çıkan Bosphorus Film Lab, uzun metraj kurmaca film projelerinin yapım süreçlerine katkı sunacak.

13 Ekim’de başlayan başvurular, festivalin web sitesinden yapılabilecek ve 10 Kasım’da dek sürecek. Değerlendirme sonuçları 13 Kasım’da açıklanacak. Pitching ve Work in Progress başlıklı iki kategoride seçilecek projelerin ekipleri 19 ile 23 Kasım tarihleri arasında ünlü film danışmanı Hayet Benkara eşliğinde düzenlenecek atölyelere katılacak ve ortak yapım, pitching ve finansal plan hazırlama konularında projelerini geliştirecekler.

Festivalin film gösterimleri Atlas, Beyoğlu ve Kadıköy sinemalarında yapılacak. Programın 2 Kasım’da açıklanacağı festivalin biletleri ise aynı gün mobilet.com’da satışa sunulacak.

Kategoriler – Ödüller

**) Pitching Kategorisi (Set aşamasına geçmemiş film projeleri kapsamakta)

*)TRT Ortak Yapım Ödülü: TRT bir projeye ortak yapımcı olacak.

*) Digiflame Post Prodüksiyon Hizmet Ödülü: Bir projeye 50.000 TL değerinde post prodüksiyon desteği verilecek.

**) Work in Progress Kategorisi (Çekimleri tamamlanmış, kurgu aşamasında olan ve/veya henüz tamamlanmamış projeler)

*) Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü: 25.0000 TL değerinde para ödülü verilecek.

*)Digiflame Post Prodüksiyon Hizmet Ödülü: Bir projeye 50.000 TL değerinde post prodüksiyon desteği verilecek.

 

Bosphorus Film Lab’e başvurular ve ayrıntılı bilgi için:

bogazicifilmfestivali.com

facebook.com/BogaziciFilmFestivali

twitter.com/bogazicifilmfes

instagram.com/bogazicifilmfest

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.