PHILIPPINES - 1986/01/01: During the filming of Oliver Stone's Platoon at a location near Manila, actors Willhem Dafoe, Charlie Sheen and Tom Berenger pose after a key scene in the movie which later became a classic about the Vietnam War.. (Photo by Roland Neveu/LightRocket via Getty Images)

 

Başrollerini Johnny Depp, Willem Dafoe, Charlie Sheen, Forest Whitaker ve Tony Todd’un üstlendiği Müfreze, 16 Ekim 2017 Pazartesi akşamı, saat 22.55’te TRT 1 ekranlarında izleyici ile buluşacak.

1986 yapımı savaş filmi olan Müfreze (orijinal ismiyle Platoon) yönetmeni ve senaristi Oliver Stone’dur.

Chris Taylor isimli bir öğrenci okulunu bırakarak gönüllü asker olarak Vietnam Savaşı’na katılır. Vietnam’da bir sınır cephesine atanan Taylor cephede hüküm süren olumsuz hava koşulları ve yorucu şartlar nedeniyle bitap düşer. Bir gece Vietnam’lıların saldırısına tanık olan bölük bu hengame esnasında kimi askerlerin ölümüne tanık olur. Bu küçük askeri birlikte iki çavuş arasında yaşanan güç gösterileri de işlerin yolunda gitmemesiyle sonuçlanıyordur. Ne için savaştığını bilmeyen bu insanlar günden güne hayat, ölüm ve savaş kavramlarına dair inançlarını kaybetmektedirler.

Amerikan sinemasının en çok değindiği tarihsel olaylardan biri olan Vietnam Savaşı’nı işleyen film bu konu üzerine yapılmış en gerçekçi yapıtlardan biridir. Oliver Stone imzalı film sekiz dalda Oscar’a aday gösterilip dört dalda kazanmıştır.

KÜNYE

Tarih: 16 Ekim 2017 Pazartesi, Saat 22.55 TRT 1 ekranlarında

Orijinal Adı: Platoon

Yönetmen: Oliver Stone

Senaryo: Oliver Stone

Oyuncular: Johnny Depp, Willem Dafoe, Charlie Sheen, Forest Whitaker, Tony Todd

YABANCI SİNEMA: Müfreze

16 Ekim 2017 Pazartesi

SAAT: 22.55

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.