Azizname Yücel Erten Rejisi ile Yeniden Sahneleniyor

1

Aziz Nesin’in yazdığı Yücel Erten’in uyarlayıp yönettiği ‘Azizname’de Emre Altuğ, Bülent Çolak, Zühtü Erkan, Pınar Gülkapan, Hande Kaptan, Berk Sezenler, Burak Şentürk ve Fatip Topçuoğlu rol alıyor. Oyunun müzikleri Turgay Erdener’e, Dekor ve Kostüm tasarımı Yücel Erten ile Selda Durna’ya ait. Müzik Koordinatörlüğünü Çiğdem Erken üstlendi. Koreografiyi   Salima Sökmen, İklim Tamkan yaptı.

 

Yücel Erten Uyarlamasını yaptığı Azizname’yi şöyle yorumluyor:

“…Gözyaşı ticaretine yeltenmeyeceksiniz; uyumsuz bir gülünçlükler yığılmasına hiç izin vermeyeceksiniz! Aziz Hocanın toplumcu sevgisi ile toplumcu eleştirisini birbirine harmanlayan tutumunu göz ardı etmeyeceksiniz! Üstelik Aziz Nesin öyküülerinin çok geniş bir paleti var: Dar gelirli sade vatandaş öyküleri, bürokrasi öyküleri, askerlik öyküleri, köy öyküleri, öz yaşamına değip geçenler, masallar, fantastik ve grotesk öyküler…

Bu geniş paletten uygun örnekler, dengeli ve uyumlu bir biçimde bir temsile sığdıracaksınız! Özetle: Aziz Hoca’nın sevecen dikbaşlılığının, güleç hüznünün, savaşkan barışçılığının, zengin gönlünün hakkını vermeye çalışacaksınız!”   Yücel Erten.

Ülkemizde ve Uluslararası bir çok festivalde oynayan oyun 20 Ekim – 01 Aralık 2017 tarihlerinde Trump Kültür Merkezi’nde seyirciler ile buluşacak.

Oyunun Programı:

20- 27 Ekim 2017 ilk gösterimleri olmak üzere;03-04-10- 11-17-18-23-24 30 Kasım 2017 ve 01 Aralık 2017 tarihlerinde Trump Kültür ve Gösteri merkezinde oynuyor.

 

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori -TAM 67.50 TL – ÖĞRENCİ 57,50 TL

Biletler nerden temin edilebilir?

azizname oyun metni, nedir, kitap
95, azizname pdf, azizname 2017,  azizname türü

1 YORUM

  1. Oyunun 4/12/2017 tarihindeki CKM(Caddebostan)gösterisi biletleri Tiyatro Gişesine
    Hangi tarihte gelecek.Bilgilendirirseniz sevinirim.Teşekkürler

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.