ENKA Kültür Sanat’ın ‘Müzik Buluşmaları’nın 29’uncusu 10 Ekim ile 25 Aralık günleri arasında Türkiye’nin dünya çapında tanınan müzisyenleri ile topluluklarını bir araya getiriyor.

KLASİKLER

29. Yıl ENKA Kültür Sanat Müzik Buluşmaları, 10 Ekim Salı günü sanatıyla kendini dünyaya kabul ettirmiş, ENKA Kültür Sanat’ın daimi sanatçısı Fazıl Say’ın piyano resitali ile başlayacak. 

17 Kasım Salı: Türkiye’nin genç yeteneklerinden, 14 yaşındaki piyanist Erdinç Emir İlgen resitalinde; Bach, Beethoven, Chopin ve Debussy’nin eserlerini seslendirecek.

31 Ekim Salı: Ankara’nın ilk ve tek kadrolu profesyonel sanatçılarından kurulu özel oda orkestrası olan Orkestra Akademik Başkent’in, şef Ertuğ Korkmaz yönetimindeki konserinin solisti dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay.

21 Kasım Salı: Türkiye’nin uluslararası festivallerde en çok davet alan, en uyumlu ve aynı zamanda da en eğlenceli dörtlüsü Borusan Quartet’in solisti piyano virtüözü Gökhan Aybulus:

28 Kasım Salı: Piyanist Burçin Büke ve solist Seran Bilgi’nin klasik müzik, caz, tango, film müzikleri ve müzikalden oluşan ‘Dört Bir Yandan’ projesi, dinleyicisiyle buluşuyor.

 

DİĞERLERİ

24 Ekim Salı: Mirkelam bu konseri için; yeni şarkılarının yanı sıra 20 yılı aşan müzik hayatının unutulmayan parçalarından oluşan ve ENKA’ya özel hazırladığı bir repertuar hazırladı.

7 Kasım Salı: Buluşmalar Kasım ayına tango ritimleri ile merhaba diyecek. PIATANGO ve Jülide Özçelik, tango müziğini bambaşka ve yepyeni bir bakış açısıyla  yorumlayacak bu konserde.

19 Kasım Pazar: Geleneksel ‘Neşeli Pazarlar’ etkinliğinin konuğu ‘Barış İçin Müzik Orkestrası’… Saat 11:30’da başlayacak konseri tüm çocuklar ücretsiz olarak izleyebilecek.

28 Kasım Salı: Seren Bilgi, Piyanist Burçin Büke ‘Dört Bir Yandan konserinde cazın, klasik müziğin, tangonun, müzikallerin, film müziklerini bir araya getiriyor. Konserde ikiliye bas gitarda Elcil Gürel Göçtü ve davulda İzzet Hiçkalmaz eşlik ediyor. Dinleyici ikilinin tarzına daha evvelden ‘Klasikten Caza’, ‘Tangolu Caz’, ‘Bir O Yana Bir Bu Yana’ ve ‘Ciddi Eğlence’ konser serilerinden aşina.

30 Kasım Perşembe: Kasım ayı etkinlikleri, Türk pop müziğinin efsane ismi Erol Evgin’in  ‘Altın Şarkılar’ından oluşan ve özel orkastrasıyla sahne alacağı akustik performansıyla son bulacak.

25 Aralık Pazartesi: Sezonun kapanış etkinliği erken yılbaşı kutlaması niteliğinde. Dünyanın en seçkin koro müziği platformlarında sahne almış, dünya şampiyonluğu da dahil olmak üzere sayısız ödül ve birincilik kazanmış Boğaziçi Caz Korosu, bünyesindeki tüm topluluklarla 25 Aralık Pazartesi akşamı şef Masis Aram Gözbek yönetiminde bir konsere veriyor.

Tüm konserler, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda saat 20:30’da; 19 Kasım Pazar düzenlenecek Neşeli Pazarlar etkinliği ise saat 11:30’da gerçekleştirilecek.

Biletler Fazıl Say 90.- ; Erdinç Emir İlgen 30.-; diğer konserler 50.- TL. Biletler; Biletix.com, Biletix satış gişeleri, Çağrı Merkezi ve ENKA Kültür Sanat Gişesi’nden edinilebilecek.

Etkinlik programı ayrıntıları için: facebook.com/enkakultur // instagram.com/enkakultur // twitter.com/enkakultur.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.