KARMA DRAMA ‘BİTİK’ İLE MEVSİMİ AÇIYOR

0

2014 yılında perdelerini açan Kadıköy’deki KarmaDrama Sahne 2017-2018 sezonunu Kate Tempest’ın yazdığı Eray Kahya’nın hem çevirisini hem de yönetmenliğini üstlendiği ‘Bitik’ adlı oyunla açıyor.

Türkiye’de ilk kez sahnelenecek oyunun prömiyeri 29 Eylül Cuma akşamı saat 20:30’da. KarmaDrama’nın 11. oyunu olan ‘Bitik’ ilkleri bir arada barındırıyor; rap sanatçısı, şair, yazar Kate Tempest’ın Türkçe’ye çevrilen ilk oyunu, Eray Kahya’nın ilk çevirisi ve ilk yönetmenliği. Toplum içine sıkışmış insanların ruh halinden kesitler sunan ‘Bitik’, sürekli bir şeyleri değiştirmekten bahsedip, hiçbir şey değiştiremeyen insanların hikâyesi…

KarmaDrama ‘Bitik’in yanı sıra 2017 – 2018 tiyatro sezonunda sahneleceği diğer oyunları da açıkladı:

Geçen sezon sonu başladıkları ‘Bu Anlamlı Günde’; Aytül Hasaltun’un yazımını, yaratımını ve koreografisini üstlendiği ‘Sonu Yok’, Togay Kılıçoğlu’nun uyarlayıp yönettiği Aristophanes’in komedisi ‘Eşek Arıları’, Erasmus’un ölümsüz eseri ‘Deliliğe Övgü’nün sahne uyarlaması…

KarmaDrama neler yapacak:

KarmaDrama yalnız oyun sahnelemekle kalmayıp diğer sanat alanlarında da eğtkinlikler düzenlemeyi planlıyor. Bu konuda seyircisine şunları söylüyor:

“Sadece bir tiyatro değil, görsel sanatların pek çok alanında ürünler sunan bir yapı kurmaya çalıştık sizlere. Sanatın insanlar için yapılması gerekliliğine ve güçlü bir iletişim aracı olduğuna inanıyoruz. Eserlerimizi üretirken ‘insana değen’, onların yaşamlarına temas eden değerlere özen göstererek çalışıyoruz. Tiyatro’nun insana ulaşmanın en etkin yolu olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle KarmaDrama’da, tüm yaptığımız işlerde, birlikte çalıştığımız kişilerden hitap ettiğimiz seyircimize kadar her birinin insani değerlerine saygıyla ve etik kurallar çerçevesinde yaklaşarak sanat üretmeyi temel prensip olarak benimsiyoruz.”

Biletler KarmaDrama Sahne gişesinden temin edebilecek.

Rezervasyon Tel: 0532 285 66 66 ve 0532 448 30 72 .

Adres: Derici Zeynel Sok. No: 8/A Söğütlüçeşme, Kadıköy, İstanbul

Web sitesi: www.karmadrama.com

Facebook: www.facebook.com/karmadramasahne/

Instagram: www.instagram.com/karmadramasahne/

Mail adresi:  karmadrama@karmadrama.com

Sabit Doğan

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.