Uniq İstanbul ve Başka Sinema işbirliği ile UNIQ Açıkhava Sinema Festivali’nde bu hafta iki ‘sürgün’ öyküsüyle devam ediyor.

Yaz boyunca devam eden, yemyeşil çimler üzerinde, yıldızlar altında ve asırlık ağaçlarla çevrili açık hava sinema gecelerinde Cannes, Berlin ve Venedik gibi önemli festivallerde gösterilmiş çoğu ödüllü filmin yanı sıra, Türkiye ve dünya sinemasından klasikler, kült filmler, animasyon ve korku sineması örnekleri de yer alıyor. İzleyiciler, Tamirhane’nin ev yapımı yiyecekleri ve kokteyllerini de tadabiliyorlar.

Bu haftanın ilk filmi ‘Aimée’ ve ‘Jaguar’ filmleri ile tanıdığımız Maria Schrader’in yönettiği ‘Stefan Zweig: Farewell To Europe / Şafak Sökmeden’… Ünlü yazar Stefan Zweig’ın Nazi Almanya’sından kaçarken Arjantin’den Amerika’ya, oradan da Brezilya’ya doğru sürüklenişini anlatan film Zweig’ın hem eşiyle olan ilişkisine hem de eşiyle sahip oldukları felsefi duruşa odaklanıyor. Gördükleri ve yaşadıkları Avrupa manzarası ile dehşete uğrayan Zweig’ın kaçış serüvenini, sonrasında da çözümü eşiyle beraber bu dünyadan ayrılmakta buluşunu anlatan film günümüzle şaşırtıcı paralellikler taşıyor. Film bu yıl Avusturya’nın Oscar adayıydı.

10 Eylül Pazar / 20.45

uniq
Bu haftanın ilk filmi ‘Aimée’ ve ‘Jaguar’ filmleri ile tanıdığımız Maria Schrader’in yönettiği ‘Stefan Zweig: Farewell To Europe / Şafak Sökmeden’…

İkinci film yine bir sürgün öyküsü: Carla Simon’un senaryosunu yazıp yönetmenliğini de üstlendiği ‘Summer 1993’… Carla Simon’un kendi yaşam öyküsünden izler taşıyean film, ebeveynlerinin ölümü ile dayısı ve onun karısının yanına taşınması gereken Frida’nın zorlu günlerini anlatıyor. Annesini çok özleyen küçük Frida sürekli dua eder ancak bir yandan da yeni taşındığı ve hayatının uzun bir bölümünü geçirmesi gerekecek eve alışmaya çalışır. Film, sinema yazarları tarafından “küçük bir çocuğun üstesinden gelmesi gereken zorluğu seyircinin duygularını manipüle etmeden ele alması” nedeniyle övgü ile karşılanmıştı.

14 Eylül Perşembe / 20.45

 

Biletler: Mobilet’te.

TAMİRANE

Uniq İstanbul Ayazağa Caddesi No:4C/109 Maslak 34396 Sarıyer Istanbul

0212 286 07 07

uniq, açıkhava sinema günleri, film festivali,

istanbul mağazalar,

istanbul nasıl gidilir, 

istanbul yaklaşan etkinlikler,

 istanbul açıkhava sahnesi,

 istanbul ekşi, 

uniq istanbul açıkhava sineması,

 uniq istanbul buz pisti,

 uniq açıkhava sineması, sahneler,

salonlar,

filmler,jaguar,

sadecefilmizle,

belgesel film izle,

dizi izle,

en iyi filmler, sürgün filmleri, unutulmaz filmler

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.