Karadeniz’deki çay tarlalarında çalışan göçmen bir genç kadının yaşadıklarını konu alan Elene, İngiltere’nin en saygın film festivallerinden 61. BFI Londra Film Festivali’nin kısa film seçkisinde yer alıyor.

4-15 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenecek festivalde “Seyahat Kısaları” (Journey Shorts) bölümünde gösterilecek filmin yönetmenliğini Sezen Kayhan, yapımcılığını ise Leyla Bekar üstlendi.

 

Koç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Göç Araştırmaları Merkezi (MireKoç) tarafından da desteklenen Elene’nin ilk gösterimi 53. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde yapılmıştı. Montreal World Film Festivali ve Sao Paulo Uluslararası Kısa Film Festivali’nde yarışan Elene, festival turuna Eylül ayında İtalya’da düzenlenecek 14. Salento Uluslararası Film Festivali, Gürcistan’daki 12. Batum Uluslararası Film Festivali ve Makedonya’daki 38. Manaki Uluslararası Film Festivali ile devam ediyor.

 

Başrollerini Mariam Buturishvili, Canan Kızılay, Maya Pachuashvili, Alperen Kandemir ve Magda Karsidze’nin paylaştığı film Rize’nin Kalkandere ilçesinde çekildi. Kurgusu Ayhan Ergürsel tarafından yapılan filmin görüntü yönetmenliğini Yakup Algül, sanat yönetmenliğini Racia ve Serkan Döğücü, yönetmen yardımcılığını Ayşe Işıl Yahşi, yapım koordinatörlüğünü Levent Sincer, ses kayıt ve tasarımını Ömür Müldür ve Teoman Toktaş üstlendi.

 

  1. BFI Londra Film Festivali gösterim programına ulaşmak için: https://whatson.bfi.org.uk/lff/Online/

Filmle ilgili gelişmeleri takip etmek için: https://www.facebook.com/elenefilm/

Elene

Yapım: Arya Film

Yapım Yılı: 2016

Süre: 12 dk.

Tür: Dram

Yapımcı: Leyla Bekar

Senaryo: Sezen Kayhan

Görüntü Yönetmeni: Yakup Algül

Görsel Efekt: Ma Zhenning

Yardımcı Yönetmen: Ayşe Işıl Yahşi

Renk Düzenleme: Josh Kanuck

Kostüm: Racia Döğücü

Uygulayıcı Yapımcı: Levent Sincer

Sanat Yönetmeni: Serkan Döğücü

Ses: Ömür Mültür

Ses Mikyaj: Deoman Toktaş

Kurgu: Ayhan Ergürsel

Yönetmen: Sezen Kayhan

Oyuncular: Mariam Buturishvili, Canan Kızılay, Maya Pachuasvili, Alperen Kandemir, Magda Karsidze

 

Konu:

 

16 yaşındaki Elene, Karadeniz’deki çay tarlalarında kaçak çalışan Gürcü bir işçidir. Yabancı bir coğrafyadaki bu tedirgin ortamda, o da diğer işçiler gibi dikkat çekmemeye, görünmez olmaya çalışır. Ancak bu, düşündüğü kadar kolay değildir.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.