Tiyatroların Yeni Oyunları

0
Tiyatroların Yeni Oyunları

Yeni Tiyatro sezonu başlamak üzereyken Özel tiyatrolar yeni oyunlarını açıklamayı sürdürüyor.  Bunlardan bazılarını önceden sizlerle paylaşmıştık. Şimdi listeye yenilerini ekliyoruz.

Tiyatroadam 

Birincisi önceden duyurduğumuz Kafkas Tebeşir Dairesi. ikinci oyunları ise ; Usta yazar Duşan Kovaçeviç’in çok katmanlı eseri; “İntiharın Genel Provası” nı sahnelemeye hazırlanıyor. Oyunda Erdem Akakçe, Fatih Koyunoğlu, Kadir Çermik ve Selen Öztürk rol alıyor.

Craft Tiyatrosu

Craft Tiyatro geçen sezon sonu sahnelemeye başladığı ‘Yen’ ve ‘Yutmak’ adlı oyunlarını bu sezon başında da sürdürecek.

 Kadıköy Emek Tiyatrosu

 

Kadıköy Emek Tiyatrosu’nda eylülde sahnelenecek oyun; Beliz Güçbilmez’in yazdığı Merve Engin ve Pınar Yıldırım’ın oynayacağı ‘Othello’ ( Bir intikam Provası). ‘Oyun 15 Eylül 2017’de  perde açacak. Emek Tiyatrosu’nun büyük merak uyandıran ‘Sadece Diktatör’ü ve Geçen sezon sonu sahnelenen ‘Sevmekten Öldü Desinler’ adlı müzikal oyunlarına da devam edileceği söylendi.

Kumbaracı50

Altıdan Sonra Tiyatro ve Kumbaracı50 sezonu III.Richard ile açıyor.  W. Shakespear’in yazdığı unutlmaz eseri Yiğit Sertdemir sahneye koyuyor. Oyunda Cemre Gümeli, Ceren Sevinç, Burakhan Yılmaz, Deniz Gürzümar, Eren Demirbaş, Erkan Baylav, Feride Çetin, Tolga Bayraklı, Yeşim Sarı, Yiğit Sertdemir rol alıyor. Işık tasarımını Cem Yılmazer’in yaptığı oyunun dramaturgu ise Sinem Özlek’e ait.
Prömiyer 28 Eylül’de! Oyun Tarihleri: 28-29-30 Eylül 20:30

Kumbaracı50 Volkan Çıkıntıoğlu’nun uyarladığı Giray Dinçol’un yönetiği ‘Barış’ Adlı oyunlarını “ Barış Yola Çıktı!” sözleri ile duyurdu.

Pera’nın Zamanı

Pera Palace Hotel Jumeriah iş birliğiyle sahnelenen ‘Pera’nın Zamanı’ adlı oyun  2. sezonunda devam edecek. Pera Palas Otel’in bir odasında işlenen bir cinayetin aydınlatılmasının konu edinen oyun kalabalık bir ekip tarafından yazıldı. Gülhan Kadim, Seda Özen Yürük, başta olmakla birlikte Selen Örcan, Selin Girit, Yaman Ömer Erzurumlu gibi isimlerin yazdığı oyunu Yaman Ömer Erzurumlu yönetti.

Gizemli bir cinayetin aydınlatılmasına tanıklık edecek seyirciyi keşfe çıkaran isimler ise Aslı Can Kortan, Cenk Hakan Köksal, Erkan Kortan, Hakan Emre Ünal, İhsan Dehmen, Merve Öztoprak Kantarcı, Özer Arslan, Seyfi Erol, Sinan Arslan.

Oyunu merak edenler;10-11-13-14 Eylül 2017 tarihlerinde 20:30’da Pera Palas otele gidip  seyredebilir.

 

Oyun Atölyesi

Oyun Atölyesi Haluk Bilginer’in çevirisini yaptığı Woyzeck’i oynuyor. Muharrem Özcan’ın yöneteceği oyunda Emrah Yetim,Hazal İspirli, Aydın Şentürk,Sefa Tantoğlu,Yiğit Çakır, Sinan Arslan,Dilara Topuklular,Ayça Koptur, Numan Aydın rol alıyor. Woyzeck Ekim 2017’de seyirciler ile buluşuyor. Haluk Bilginer, Esra Bezen Bilgin ve Kürşat Demir oynadığı ‘Pencere’ yeni tiyatro sezonunda devam edecek. Farklı dünya görüşüne sahip bir kadın ve bir erkeğin ayrıldıktan yıllar sonra karşılaşmalarını konu alan ‘Pencere’, 6-7-17-18 Eylül’de Zorlu Drama Sahnesi’nde.

 Bitiyatro

Etna-Bedendeki Kuyular ve Muallak yeni sezonda devam edeceğini bildirirken, yeni bir oyunun provalarına başladıkları açıkladı.

 

PAYLAŞIM
Önceki İçerikERTEM EĞİLMEZ AİLE FİLMLERİ YAPIM DESTEK ÖDÜLÜ
Sonraki İçerikTrabzon Uluslararası Film Festivali Ödülleri Verildi
SABİT DOĞAN Eğitimci • Yazar • Sanat İnsanı • Dijital İçerik Üreticisi Sanatın İzinde Başlayan Bir Yolculuk Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji Öğretmenliği mezunu olan Sabit Doğan, sanatla ilk kez OMÜ Tiyatro Topluluğu’nda (OMÜTİT) tanıştı. “Kanlı Nigar” oyunundaki Narçin karakteriyle sahneye adım attığında, performansı büyük yankı uyandırdı; oyun onlarca kez sahnelendi, her şehirde yoğun ilgi gördü. Eğitimci kimliğine geçişinde idealizmiyle öne çıkan Doğan, öğretmenliğe Şanlıurfa Siverek’in Hanharabe Köyü’nde başladı. İstanbul’un konforunu geride bırakıp, zor koşullarda eğitim vermeyi seçti. Askerliğini Şırnak Beytüşşebap’ta yaptıktan sonra yeniden İstanbul’a döndü. Yazarlık, Dergicilik ve Dijital Yayıncılık İstanbul yıllarında tiyatro oyunculuğu, metin yazarlığı ve senaryo çalışmalarına yöneldi. Hürriyet Gösteri Dergisi'nde Hami Çağdaş’la birlikte hazırladığı kültür–sanat dosyaları ve röportajlar büyük ses getirdi. Daha sonra kurduğu www.dirensanat.com adlı dijital sanat portalı, 15 yıldır Türkiye’nin en saygın kültür–sanat yayınlarından biri olarak varlığını sürdürüyor. Hem kurucusu, hem yayın yönetmeni, hem de editörü olan Doğan; sanatın ve sanatçının sesi olmayı ilke edindi. Portal, “Yılın En Prestijli Sanat Haber Kaynağı” ödülünü kazandı. Diren Sanat YouTube Kanalı’nda ise 200’ü aşkın sanatçı, yönetmen ve yazarla yaptığı röportajlar sanat dünyasında büyük yankı uyandırdı. Eğitimde İnovasyon ve Duyarlılık Sabit Doğan, Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nde biyoloji öğretmenliği yapmaktadır. %0,1’lik dilimden öğrenci alan bu okulda 15 yıldır görev yapmakta; sadece ders anlatan değil, öğrencilerini yaşamla tanıştıran bir rehber olarak görülmektedir. Kurucusu olduğu Robotik Kulübü, ulusal ve uluslararası yarışmalarda birincilikler kazandı. Ayrıca Raylı Sistemler Projesi’ni organize edip yürütücülüğünü üstlendi, Beyaz Bayrak Projesi’nde görev aldı, TÜBİTAK Türkiye Birinciliği kazanan öğrenciler yetiştirdi. Türkiye’de mobbing kavramını ilk kez gündeme getiren eğitimcilerden biri olarak dikkat çekti. Bu konuda açtığı ilk davalar ve kamuoyu çalışmaları birçok kişiye cesaret verdi; hakkında tezler yazıldı. Dijital Dönüşümün Sanatçı Yüzü Sabit Doğan bugün, sosyal medyada milyonlara ulaşan içerikleriyle hem sanatın hem eğitimin yüzünü dijital dünyaya taşımaktadır. Eğitim, sanat, mizah, kişisel gelişim, yemek kültürü ve edebiyatı harmanlayan içerikleri; aylık 40 milyondan fazla izlenme elde etmektedir. Kendisini “bilim ve sanatın izinde yürüyen bir eğitimci” olarak tanımlasa da, izleyicileri onu çoğu zaman evin içindeki bir dost, bir ağabey, bir rehber olarak görür. Sıcaklığıyla, derinliğiyle ve üretkenliğiyle hem öğretmen hem anlatıcı, hem sanat insanı hem de dijital çağın vicdanıdır. “Sanat, insanın kalbine dokunmadan hiçbir işe yaramaz.” — Sabit Doğan