Tiyatroların Yeni Oyunları

0
Tiyatroların Yeni Oyunları

Yeni Tiyatro sezonu başlamak üzereyken Özel tiyatrolar yeni oyunlarını açıklamayı sürdürüyor.  Bunlardan bazılarını önceden sizlerle paylaşmıştık. Şimdi listeye yenilerini ekliyoruz.

Tiyatroadam 

Birincisi önceden duyurduğumuz Kafkas Tebeşir Dairesi. ikinci oyunları ise ; Usta yazar Duşan Kovaçeviç’in çok katmanlı eseri; “İntiharın Genel Provası” nı sahnelemeye hazırlanıyor. Oyunda Erdem Akakçe, Fatih Koyunoğlu, Kadir Çermik ve Selen Öztürk rol alıyor.

Craft Tiyatrosu

Craft Tiyatro geçen sezon sonu sahnelemeye başladığı ‘Yen’ ve ‘Yutmak’ adlı oyunlarını bu sezon başında da sürdürecek.

 Kadıköy Emek Tiyatrosu

 

Kadıköy Emek Tiyatrosu’nda eylülde sahnelenecek oyun; Beliz Güçbilmez’in yazdığı Merve Engin ve Pınar Yıldırım’ın oynayacağı ‘Othello’ ( Bir intikam Provası). ‘Oyun 15 Eylül 2017’de  perde açacak. Emek Tiyatrosu’nun büyük merak uyandıran ‘Sadece Diktatör’ü ve Geçen sezon sonu sahnelenen ‘Sevmekten Öldü Desinler’ adlı müzikal oyunlarına da devam edileceği söylendi.

Kumbaracı50

Altıdan Sonra Tiyatro ve Kumbaracı50 sezonu III.Richard ile açıyor.  W. Shakespear’in yazdığı unutlmaz eseri Yiğit Sertdemir sahneye koyuyor. Oyunda Cemre Gümeli, Ceren Sevinç, Burakhan Yılmaz, Deniz Gürzümar, Eren Demirbaş, Erkan Baylav, Feride Çetin, Tolga Bayraklı, Yeşim Sarı, Yiğit Sertdemir rol alıyor. Işık tasarımını Cem Yılmazer’in yaptığı oyunun dramaturgu ise Sinem Özlek’e ait.
Prömiyer 28 Eylül’de! Oyun Tarihleri: 28-29-30 Eylül 20:30

Kumbaracı50 Volkan Çıkıntıoğlu’nun uyarladığı Giray Dinçol’un yönetiği ‘Barış’ Adlı oyunlarını “ Barış Yola Çıktı!” sözleri ile duyurdu.

Pera’nın Zamanı

Pera Palace Hotel Jumeriah iş birliğiyle sahnelenen ‘Pera’nın Zamanı’ adlı oyun  2. sezonunda devam edecek. Pera Palas Otel’in bir odasında işlenen bir cinayetin aydınlatılmasının konu edinen oyun kalabalık bir ekip tarafından yazıldı. Gülhan Kadim, Seda Özen Yürük, başta olmakla birlikte Selen Örcan, Selin Girit, Yaman Ömer Erzurumlu gibi isimlerin yazdığı oyunu Yaman Ömer Erzurumlu yönetti.

Gizemli bir cinayetin aydınlatılmasına tanıklık edecek seyirciyi keşfe çıkaran isimler ise Aslı Can Kortan, Cenk Hakan Köksal, Erkan Kortan, Hakan Emre Ünal, İhsan Dehmen, Merve Öztoprak Kantarcı, Özer Arslan, Seyfi Erol, Sinan Arslan.

Oyunu merak edenler;10-11-13-14 Eylül 2017 tarihlerinde 20:30’da Pera Palas otele gidip  seyredebilir.

 

Oyun Atölyesi

Oyun Atölyesi Haluk Bilginer’in çevirisini yaptığı Woyzeck’i oynuyor. Muharrem Özcan’ın yöneteceği oyunda Emrah Yetim,Hazal İspirli, Aydın Şentürk,Sefa Tantoğlu,Yiğit Çakır, Sinan Arslan,Dilara Topuklular,Ayça Koptur, Numan Aydın rol alıyor. Woyzeck Ekim 2017’de seyirciler ile buluşuyor. Haluk Bilginer, Esra Bezen Bilgin ve Kürşat Demir oynadığı ‘Pencere’ yeni tiyatro sezonunda devam edecek. Farklı dünya görüşüne sahip bir kadın ve bir erkeğin ayrıldıktan yıllar sonra karşılaşmalarını konu alan ‘Pencere’, 6-7-17-18 Eylül’de Zorlu Drama Sahnesi’nde.

 Bitiyatro

Etna-Bedendeki Kuyular ve Muallak yeni sezonda devam edeceğini bildirirken, yeni bir oyunun provalarına başladıkları açıkladı.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.