Warm Up’tan Ethnique Punch

Amsterdam Yolunda

Hip hop’tan rock’a farklı türlerde müzik üreten birçok müzisyeni ağırlayan ve yeni nesil altı ayrı ismi dinleyiciyle buluşturan RedBull.com projesi Warm Up 2017’de Red Bull Amsterdam stüdyolarında kayıt yapmaya gidecek isim belli oldu. “Külüstür” şarkısıyla beğeni toplayan Ethnique Punch stüdyoda kayıt yapma şansına sahip olacak.

Yeni dönem grupların kendilerini gösterdiği ve dinleyicilere ulaştığı bir performans ve söyleşi videoları serisi olarak www.RedBull.com/music adresinde doğan Warm Up, bu yıl biri üniversite oylamalarından seçilmiş toplam 6 sanatçı ve grubu ağırladı. Klipleri yayınlanan 6 performans arasından “Külüstür” şarkısıyla beğeni toplayan Ethnique Punch, Red Bull Amsterdam stüdyolarında kayıt yapma şansı yakalayan isim oldu.

Asıl adı Ali Eksan olan Ethnique Punch ortaokul yıllarından beri kendini müzikle ifade ediyor. Eskişehirli müzisyen, beatlerini kendisiyle yapan bağımsız bir MC. Eski Doğu’nun müziğini arayan, 2006 yılından beri rap yapan, 2008 yılında beri ismiyle müziğini harmanlayan Ethnique Punch, 2010’da yayınladığı albümü Avantür ile adını geniş kitlelere duyurdu. 2012 yılında Eskişehir’de ikinci albümü “Sarhoş Baykuş’un lansmanıyla hiphop camiasında bilinirliği artan ve kendi kitlesini oluşturan başarılı MC, Doğu kanadından grenli samplelar, kirli davullar, synthesizerlar, sinematik kesit diyaloglar ve metaforik lirikler ile hiphop’un farklı tınılarında yankı ediyor. Warm Up’a Külüstür şarkısıyla katılarak dikkatleri üzerine çeken ve performansıyla başarıyı yakalayan Etnique Punch, DJ olarak da çarpık sesler, komposizyonlar ve enstrümanlarla da performans sergiliyor.

Sanatçı müziğe olan tutkusunu; “Sözler olmasa dahi müziğin en güçlü dışavurum yollarından biri olduğunu idrak ettiğim andan itibaren kendimi müzikal olarak keşfetme ve ortaya koyma ihtiyacı hissettim. Artık bu; ihtiyaçtan ziyade hastalıklı bir bağımlılık ve aynı zamanda o bağımlılığın kürü. Vokal ile icra edilen sözler de müzikal bir elemente, enstrümana dönüşüyor. Bir gün, bir şekilde dünyaya, her şeye küssem dahi iki eylemden de uzak kalabileceğimi sanmıyorum. Aksine o noktada daha fazla sarılma ihtiyacı hissederim” diyerek anlatıyor.

Ethnique Punch’ın Külüstür isimli şarkısını seslendirdiği performansa ve röportajına https://www.redbull.com/tr-tr/warm-up-ethnique-punchadresinden ulaşabilirsiniz.

www.dirensanat.com

Külüstür dinle, külüstür şarkısı,müzik yarışması birincisi,redbull birincisi,

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.