Fazıl Say Beş Kez Bis Yaptı

0

Konserin ikinci yarısında ise dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, Rusya Devlet Akademi Senfoni Orkestrası eşliğinde Beethoven 5 No.’lu Piyano Konçertosu’nu yorumladı. Konser bitiminde seyircinin coşkulu alkışları üzerine beş kez bis yapan Fazıl Say, repertuvarındaki “İstanbul’da Bir Kış Sabahı” (Sait Faik) gibi eserlerini seslendirdi.

 

Festivalin dördüncü Akşam Konseri’nde Rusya Devlet Akademi Senfoni Orkestrası ve Fazıl Say, Turkcell Sahnesi, D-Marin Turgutreis’te klasik müzikseverlerle buluştu. Seksen yıllık geleneğiyle Valery Platonov şefliğindeki Rusya Devlet Akademi Senfoni Orkestrası, Alman romantik bestecisi J. Brahms’ın 2. No.’lu Senfonisi’ni seslendirdi. Konserin ikinci yarısında ise dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, Rusya Devlet Akademi Senfoni Orkestrası eşliğinde Beethoven 5 No.’lu Piyano Konçertosu’nu yorumladı. Konser bitiminde seyircinin coşkulu alkışları üzerine beş kez bis yapan Fazıl Say, repertuvarındaki “İstanbul’da Bir Kış Sabahı” (Sait Faik) gibi eserlerini seslendirdi.

Nil Kocamangil’in Sabah Konseri ile günün ilk ışıklarını Şevket Sabancı Parkı’nda karşılayan klasik müzikseverler, Kitchenette Palmarina, Bodrum’da gerçekleşen “Müzikli Sofralar” etkinliğinde Şef Hazer Amani’nin Bodrum’un yerel tatları ile hazırladığı özel reçeteler tattı. Festival, Jehan Barbur’un Müzik ve Edebiyat söyleşisi ve sanatçının mini performansıyla devam etti. Amfi Tiyatro D-Marin Turgutreis’te gerçekleşen Gün Batımı Konseri’nde ise Polonyalı caz piyanisti Leszek Mozdzer, Chopin etüdleri ile mazurkalarını, Polonyalı film müzikleri bestecisi Komeda’yı içine kattığı kompozisyonlarıyla festival katılımcılarına unutulmayacak bir konser sundu.

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.