Açıkhavada Ücretsiz Bale Gösterimi/Royal Opera House Zorlu Psm’de

0

Zorlu PSM, sizlere Frederick Ashton’ın en sevilen işlerinden oluşturulmuş özel bir seçki sunmaya hazırlanıyor. The Dream / Symphonic Variations / Marguerite and Armand balelerinin Royal Opera House prodüksiyonları, 12 Temmuz’da ücretsiz gösterimleriyle Zorlu PSM Amfi’nin dev ekranında olacak!

Efsanevi İngiliz dansçı ve koreograf Sir Frederick William Mallandaine Ashton, aynı zamanda The Royal Ballet’nin kurucu koreografı. İngiliz balesini kökten değiştiren Ashton; kumpanya için ürettiği Façade (1931), Symphonic Variations (1946), Cinderella (1948), La fille mal gardée (1960), The Dream (1962), Marguerite and Armand (1963), Monotones I-II (1965), Enigma Variations (1968) ve The Tales of Beatrix Potter (1970) gibi işleriyle tanınıyor. The Royal Opera House, onun en sevilen işlerinden üçünü bir araya getirerek bir seçki sunuyor: The Dream, Symphonic Variations ve Marguerite and Armand.

William Shakespeare’in Bir Yaz Gecesi Rüyası (A Midsummer Night’s Dream) eserinden uyarlanan The Dream, özellikle Felix Mendelssohn tarafından bestelenen ve John Lanchbery tarafından aranje edilen müzikleriyle büyük beğeni topladı. César Franck’ın müziği, Constant Lambert’in orkestra şefliği ve Sophie Fedorovitch’in set tasarımıyla kuvvetlenen tek perdelik bale Symphonic Variations, Ashton’ın ilk başyapıtıydı. Alexandre Dumas imzası taşıyan Kamelyalı Kadın’dan (La Dame aux Camélias) esinlenen ve koreografisi Franz Liszt’in si minör piyano sonatına yapılan Marguerite and Armand ise Ashton tarafından dünyaca ünlü dansçılar Rudolf Nureyev ve Margot Fonteyn için özel olarak tasarlanmıştı.

12 Temmuz’da Zorlu PSM, 40 yıllık kariyerinde baleyi sil baştan tanımlayan Frederick Ashton’ın üç özel eserini, The Dream / Symphonic Variations / Marguerite and Armand balelerinin Royal Opera House prodüksiyonlarını, Zorlu PSM Amfi’nin dev ekranından ücretsiz gösterimlerinin gerçekleştirileceği bir geceyle sunacak!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.