Türkan Kahramankaptan Özel Ödülleri” Verildi

0

Beşiktaş Çırağan Lions Kulübü tarafından bu yıl 23. kez verilen, “Türkan Kahramankaptan Özel Ödülleri” törenle sahiplerine takdim edildi.

Beşiktaş Çırağan Lions Kulübü tarafından bu yıl 23. kez verilen, “Türkan Kahramankaptan Özel Ödülleri” törenle sahiplerine takdim edildi.

Beşiktaş’taki Ortaköy Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende “Onur Ödülü” alan Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin Balay, sanat ile tiyatro yapmanın ve tiyatro için emek harcayabilmenin ödül olduğunu belirterek, “Harcanan emeklerin ayrıca fark edilmesi ikinci bir ödül oluyor. Böyle seçkin bir ödüle layık görüldüğüm için çok büyük onur duydum. Çok teşekkür ederim.” dedi.

Balay, dünyanın oldukça karanlık günlerden geçtiğini kaydederek, “Açlık, savaşlar, yoksulluk giderek artıyor. Daha da beteri, artmakla kalmayıp, görünmez hale geliyor ve sıradanlaşıyor. Neredeyse hayatın olağan hali gibi kabul görüyor. (Bertolt) Brecht aslında bize güzel bir ışık tutuyor. ‘Karanlık günlerde şiir yazılmayacak mı karanlık günleri anlatan?’ diyor. Biz de elimizden geldiği kadar, bu çabayı sürdürmeye devam edeceğiz. Yine Brecht’in dediği gibi, ‘Aslında bütün sanatlar sanatların en yücesi olan yaşama sanatına hizmet eder. (Ödül) Bu yolda harcayacağım çabalar için çok büyük bir teşvik oldu.” ifadelerini kullandı.

“En Başarılı Oyuncu” ödülleri, İstanbul ve Bursa Devlet Tiyatrosu’nun

İstanbul Devlet Tiyatrosunca sahnelenen “Coriolanus” oyunundaki rolüyle “Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” ödülünü alan Ece Okay, oyunun kendisini çok mutlu ettiğini dile getirerek, “Burada oynamak resmen yaşam sevinci verdi bana. Müthiş bir ekiple bir aradaydım gerçekten. Başından çok mutlu oldum. Çok teşekkür ederim jüri üyelerine. Onur duydum. İnanılmaz mutluluk oldu benim için.” diye konuştu.

Bursa Devlet Tiyatrosunca sahnelenen “Karıncalar” oyunundaki rolüyle “Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” ödülüne hak kazanan Kamil Korunan da Devlet Tiyatrosu’nun Cumhuriyetin kıymetli bir kurumu olmasının yanı sıra sanat kurumu olduğunu ifade etti.

Korunan, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Bursa Devlet Tiyatrosu ve Karınca oyununda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu ödülü şu anda barış için mücadele eden, savaşan ve bunun uğruna şehit olmuş ya da gazi olmuş, Mustafa Kemal Atatürk‘ün kahraman askerleri adına kaldırıyorum.” dedi.

“Yılın Müzik Ödülü” Ayşegül Sarıca’ya verildi

Melisa Şenolsun, Erdal Beşikçioğlu‘nun yönettiği “Tüy Kalemler”deki rolüyle “Yılın En Başarılı Genç Kadın Oyuncusu”, Emre Tandoğan’ın yönettiği “Othello“daki rolüyle Ediz Akşehir de “Yılın En Başarılı Genç Erkek Oyuncusu” ödülünü kazandı.

“Yılın En Başarılı Yapımı Ödülü” Yiğit Sertdemir‘in yazdığı ve yönettiği Altıdan Sonra Tiyatro tarafından sahnelenen “Şizo Şeyks”e verilirken, “Yılın En Başarılı Yazarı Ödülü” Cem Uslu‘nun, “Yılın En Başarılı Yönetmeni Ödülü” Barış Erdenk’in oldu.

9. Uluslararası Hans Gabor Belvedere Viyana Şan Yarışması’nda “Büyük Ödül”e layık görülen İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) sanatçıları Sedat T. Öztoprak “Yılın Opera Ödülü”nü, Hülya Aksular ise “Yılın Bale Ödülü”nü aldı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası solisti, Devlet Sanatçısı ve dünyaca ünlü piyano virtüözü Ayşegül Sarıca “Yılın Müzik Ödülü”nün, gazeteci, yazar Barış Terkoğlu ise “Yılın Medya Ödülü”nün sahibi oldu.

Bunları Da Değerlendirebilirsiniz

Barabar ve Demet Evgar, İş Sanat Sahnesindeydi

İş Sanat, Nisan ayına keyifli bir konserle merhaba dedi: Vokalde Taner Ölmez’in, bas gitarda Serkan Keskin’in yer aldığı Barabar grubu, dün akşam...

CSO SANATÇILARI KONSERLERİ ANKARA’DA

Başkent’in kültür ve sanat adası CSO Ada Ankara, Nisan  ayında, renkli programıyla sanatseverlerle buluşuyor.  NCSO SANATÇILARI...

ÖNDER BALOĞLU VE LES ESSENCES, KAHVENİN AVRUPA YOLCULUĞU KONSERİ İÇİN ANKARA’DA

Keman sanatçısı Önder Baloğlu, kurucusu olduğu Les Essences Oda Orkestrası ile birlikte 17 Nisan‘da CSO Ada Ankara Tarihi Salon’nun da  konser verecek. Önder Baloğlu ve...

Sezonun Son Parlayan Yıldızları 29 Nisan’da İş Sanat’ta

İş Sanat’ın kariyerlerinin başındaki müzisyenlere sahne deneyimi sunarak destek olmak amacıyla sürdürdüğü “Parlayan Yıldızlar”, seyircisiyle bu sezon son...

İran müziğinin iki ustası 9 Kasım’da İstanbul’da

Anoushiravan Rohani'nin büyüleyici melodileri ve Homayoun Shajarian'ın eşsiz sesi aynı sahnede İstanbul'da buluşuyor. İranlı iki usta müzisyeni Epifoni...

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.