İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın geleneksel ‘Yaz Oyunları’ 29 Mayıs 2017 Pazartesi günü başlıyor. Sezon boyunca seyircinin büyük ilgi gösterdiği ve kapalı gişe sahnelenen oyunların yer aldığı ‘Yaz Oyunları’ 8 Haziran’a kadar Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelenecek.  Saat 21:15’te başlayacak olan oyunların biletleri Şehir tiyatroları gişesinden ve www.ibst.gov.tr adresinde alınabilecek.

12. GECE

29 Mayıs 2017 Pazartesi

Shakespeare’in en sevilen komedilerinden ‘12. Gece’de, ikiz kardeşler Viola ve Sebastian, bir gemi kazasından sonra, birbirlerini öldü sanıp ayrı düşerler. Viola, Illyria dükü Orsino’nun hizmetine girebilmek için erkek kılığına girer. Orsino adına güzel Olivia’ya kur yapmakla görevlendirilir. Olivia ise kardeşinin ölümünden sonra yastadır ve ayağına gelen herkesi geri çevirmektedir, ta ki şimdi erkek kılığındaki Viola’ya âşık olana dek. Bu sırada, Olivia’nın dayısı Tobi, tutucu hizmetkâr Malvolio’ya şamatalı bir oyun oynayarak, bu cümbüşlü kimlik yanılması ve karşılıksız aşk hikâyesini iyice kızıştırır. William Shakespeare’in yazdığı, Zeynep Avcı’nın dilimize kazandırdığı oyunu Serdar Biliş yönetiyor. Oyunda; Bennu Yıldırımlar, Berk Samur, Doğan Şirin, Erkan Sever, Ersin Umulu, Eylül Soğukçay, İsmet Şahin, Kubilay Penbeklioğlu, Levent Öktem, Mana Alkoy, Özge Özder, Pınar Aygün, Seda Fettahoğlu, Senan Kara, Tolga Yeter rol alıyor.

KOMİK-İ ŞEHİR NAŞİT BEY

31 Mayıs 2017 Çarşamba

Türk Tiyatrosu’nun önemli adlarından Naşit Özcan’ın yaşamından kesitler sunan oyun, 19. yüzyıl sonundan 20. yüzyıl ortalarına kadar olan süreçte tiyatromuzun, özellikle de Tuluat Tiyatrosu’nun sıkıntılı dönemlerini, Naşit ve Tiyatrosu’nun yaşadıkları üzerinden aktarıyor. 20. yüzyıl gerçeğinde sinemanın giderek güçlenmesi ve yayılması, Şehir Tiyatroları’nın İstanbul tiyatro yaşamındaki yeri, yaklaşan 2. Dünya Savaşı’nın ülkeye ve sanata yansıyan zorlukları, Tuluat Tiyatrosu’nun yeni yol ayrımlarına girişi, Naşit’in tanıdığı, tanıştığı tiyatromuzun önemli adları, Naşit’in ailesiyle ilişkisi oyunun konusu ve kurgusunda kendine yer buluyor. Yakın dönem Türk Tiyatrosu’na müzikli anlatımıyla, anılarla harmanlanan bir gözle bakan oyun bizleri bir zaman yolculuğuna çıkarıyor. Gökhan Erarslan’ın yazıp Ali Yaylı’nın yönettiği oyunda; Ada Alize Ertem, Bora Seçkin, Can Tarakçı, Emrah Can Yaylı, Erkan Akkoyunlu, Fahri Kıncır, Göksel Arslan, Kutay Kırşehirlioğlu, Mehmet Avdan, Metin Çoban, Şeyda Arslan, Naşit Özcan, Özgür Dağ, Rahmi Elhan, Semah Tuğsel ve Sinan Bengier rol alıyor.

CİBALİ KARAKOLU

2 Haziran 2017 Cuma

Cibali Karakolu hali hazırda varlığını koruyan pek çok gerçeğe ışık tutarak geçmişten günümüzü yansıtan eleştirel bir ayna. Öğrenilmiş kadın erkek ilişkileri başta olmak üzere, paranın ilişkilerdeki etkisi, çeşitli kurumlardaki eksikliklerin neden olduğu yetersizlik, toplumsal ve politik yaşama dair eleştirilerle biçimlenen oyun, güldürmek kadar yeniden cevaplanması gereken pek çok soruyu da beraberinde getirmektedir. Henri Keroul ve Albert Barre’in yazıp Nedret Denizhan’ın yönettiği oyunda; Berrin Koper, Cem Uras, Derya Kurtuluş Oktar, Doğan Altınel, Eylül Soğukçay, Hülya Arslan, İbrahim Ulutaş, Murat Bavli, Murat Derya Kılıç, Müge Çiçek Türkoğlu, Naci Taşdöğen, Şehnaz Bölen Taftalı, Tarık Şerbetçioğlu, Begüm Yazıcıoğlu, Tuğçe Açıkgöz ve Zihni Göktay rol alıyor.

POLLYANNA (7-77 Yaş)

4 Haziran 2017 Pazar                                  

Annesi yıllar önce yaşamını yitirince, yardım derneği himayesinde yaşamaya başlayan Pollyanna, babasını da kaybettiği haberini alır. Bu hayat dolu küçük kız, katı ve kuralcı biri olarak tanınan Polly Teyzesiyle birlikte yaşayacaktır. Pollyanna’nın konağa gelmesiyle beraber çevredeki herkesin hayatı değişmeye başlar. Dünya çocuk edebiyatının en önemli eserlerinden biri olan Pollyanna, her tür olumsuz durumda bile ”mutluluk”un yaratılabileceğini; çözüm üretebilme yeteneği kazandıktan sonra hayata umutla bakılabileceğini anlatıyor. Eleanor H.Porter’ın aynı adlı eserinden Binnur Şerbetçioğlu’nun uyarlayıp yönettiği oyunda; Berk Samur, Canan Kübra Birinci, Çağrı Özgür Hün, Destan Batmaz, Dolunay Pircioğlu, Emrah Derviş Soylu, Ezgim Kılınç, Hüseyin Kefeli, Nazan Yatgın Palabıyık, Onur Şirin, Ömer Barış Bakova, Serap Doğan, Yeşim Mazıcıoğlu, Z. Bahar Çebi ve Zeynep Çelik Küreş rol alıyor.

harbiye-2

AY IŞIĞINDA ŞAMATA

6 Haziran 2017 Salı

Çalışkur apartmanında yaşayan Çalışkur ailesi’nin ve apartman sakinlerinin sahte ilişkilerini ve yozlaşan aile yapısını gösterirken, küçük dünyalarından dış dünyaya bakışlarını eleştiren, seyirciyi eğlendiren, güldüren ve sürprizlerle şaşırtan bir oyun. Haldun Taner’in yazıp Naşit Özcan’ın yönettiği oyunda; Ada Alize Ertem, Arda Aydın, Aziz Sarvan, Berrin Koper, Ceysu Aygen, Derya Çetinel, Emrah Can Yaylı, Emre Narcı, Ertan Kılıç, Esra Ede, Gökhan Eğılmezbaş, Gökhan Mete, İbrahim Can, İbrahim Ulutaş, Mehmet Bulduk, Nilay Yazıcıoğlu, Özge Midilli, Özgür Dağ, Samet Hafızoğlu, Savaş Barutçu, Şenay Saçbüker, Şevket Avşar, Tuğçe Açıkgöz ve Yonca İnal rol alıyor.

ŞAHANE ZÜĞÜRTLER

8 Haziran 2017 Perşembe

Rusya’daki devrimden sonra pek çok Rus asilzadesi batı ülkelerine kaçtı. Ouratieff çifti de bu ailelerden biridir. Çar’a ait yüklüce bir serveti de beraberinde getiren çift bu paraya dokunmaz, çeşitli evlerde hizmetçilik ve uşaklık yaparak hayatlarını sürdürmeye devam ederler. Ancak bu parada herkesin gözü vardır ve Ouratieff çifti parayı korumak için büyük bir gayret içindedir. Neticede, çok büyük bir servete hükmetmekle beraber yoksul bir hayat yaşayan çiftin başına akılalmaz olaylar gelir. Fransız bulvar tiyatrosunun öncülerinden aktör, yazar ve yönetmen Jacques Deval’in 1933’te yazdığı komedi, eğlenceli iki saat geçirmek isteyenler için kaçırılmaz bir fırsat. Jacques Deval’ın yazıp Haldun Dormen’in yönettiği oyunda; Barış Çağatay Çakıroğlu, Buğra Can Ildırışık, Can Başak, Can Doğan, Ceylan Çete, Çağrı Özgür Hün, Dilay Taşkaya, Engin Akpınar, Hakan Güner, Müge Akyamaç, Onur Şirin, Özgün Akaçça, Süeda Çil rol alıyor.

www.dirensanat.com

Harbiye Açıkhava konsrleri, Harbiye Yaz konserleri, harbiye Konserleri, harbiye oyunları, harbiye gösterileri,Harbiye açıkhava’programı, harbiye oyunları, harbiye şerhir tiyatroları

 

YAZAN KADINLAR KALEMLERİNİ BİRLEŞTİRDİ, İLK ÖYKÜ KİTAPLARI ÇIKTI

Çünkü Kadınız Kolektifi çatısı altında kalemlerini birleştiren kadınların ilk kitapları “Ayna Meselesi” yayımlandı. Toplumun farklı kesimlerindenfarklı kadınların ortak...

Cinsiyet eşitsizliği, müzik endüstrisini dönüştürüyor

Pek çok sektörde olduğu gibi müzik endüstrisinde de süregelen cinsiyet eşitsizliği sorunları, yeni...

Rap sanatçılarına destek platformundan, minimum 400 genç yeteneğe ücretsiz klip çekimi

Rap müzik trendi giderek popülerleşirken, yerel müzik endüstrisi pek çok gence ev sahipliği...

Engin Ertan ile ‘Tür Sineması’ Semineri 16 Mart’ta Başlıyor!

Konuşmacı: Engin ErtanSeminer Tarihleri: 16 Mart Cumartesi – 13 Nisan CumartesiSeminer Süresi: 5 hafta (günde 3...

Orçun Karamustafa’dan ‘What’s Your Name?’ Sergisi: Saye Kolektif’te Queer Kimlikler Üzerine…

21 Mart - 5 Nisan 2024Bu ilkbahar, İstanbul'un sanat sahnesi, farklı kimliklerin, deneyimlerin...

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.