Yönetmenliğini Nil Delâl Şahin’in yaptığı “Her Yerden Çok Uzakta” isimli hareket tiyatrosu, Kadıköy Emek Sahnesi’nde ve İkincikat Karaköy’de seyirciyle buluşuyor. 

“Her Yerden Çok Uzakta” isimli hareket tiyatrosu projesi, ekibin kendilerine ve birbirlerine sordukları sorulardan çıkışla, hareket, beden ve ses üzerinden, bellek, rutin, alışkanlık, güven, özgürlük, aidiyet eksikliği, kelimelerin oluşturduğu refleks imajlar gibi kavramlar ve konuları irdeliyor. Kendilerinde yer etmiş kitaplara, filmlere, imajlara hep birlikte yeniden bakarak bireyde tüm insanlığa dair olanı araştırıyor. Bir başkasına değmek, bir araya gelebilmek adına alternatif çözümler üretmeye çalışıyor.
“Her Yerden Çok Uzakta” bu odaklardan çıkışla oluşan bazı hareket dizgelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturuldu.
Oyunda, Rilke, Thoreau, Canetti, Woolf ve Le Guin’den metinler kullanılıyor.

“Ötede, çok ötede bir araya geleceğiz. Yaz tohumları, kuruyup sallanan binlerce kafa misali düşüyor yere. Dönüşümleriniz üzerinden tanımasaydım sizi, anlayabilmem mümkün olabilir miydi? En büyük ve en bilge olan ne varsa insanları ilgilendirir hâla. Neden güneş altında ayakta durmuş ağaç gibi gölgesini yansıtırken görmüyoruz insanları? Niçin ağaç gövdesinden sızan ışığı yaymıyorlar?” H.D. Thoreau

tiyatro

Yöneten: Nil Delâl Şahin
Oyuncular: Ece Gül, Gökçe Dizman, Kezban Tüfekçi, Nazime Aydın
Işık Tasarım: Kadir Çelik
Kostüm Tasarım: Nazime Aydın
Afiş Tasarım: Çiğdem Öztürk
Müzik/Ses: Bahadır Güven
Video Tasarım: Tutku Efe
Fotoğraflar: Şener Buga, Fatih Aydın

“Her Yerden Çok Uzakta” 29 Mayıs‘ta Kadıköy Emek Sahnesi’nde, 8 Haziran‘da ise İkincikat Karaköy’de izlenebilir.
Biletler Biletix ve tiyatro gişelerinde.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.