Çığırsızlar Tiyatrosu İhtiyaç Sahipleri İçin oynuyor

0

Aydın’da Çığırsızlar Tiyatrosu 30 mayıs’ta ihtiyaç Sahiplerine yardım etmek amacı ile oynayacak. Böylece tiyatronun sanatsal katkısının yanında dayanışma gücünü de ortaya koyuyor.

Aydın’da tiyatro yaşamını sürdüren bu kente tiyatro alışkanlığı kazandırmak için mücadele eden bağımsız bir tiyatro ekibinin organizasyonu ile başlatılan projede. 30 Mayıs tarihinde Aydın Şükran Güngör Yıldız Kenter Tiyatro Salonu’ nda seyircilerine “HER ŞEY AYRI YAZILIR HERKESSE BİRLİKTE” adlı oyundan elde edeceği geliri ihtiyaç sahibi ailelere bagislayacaklar. Ailelerin rencide olmaması açısından da basina ve sosyal medyaya fotoğraf vermeme kararı aldılar. Böylesi etkinliklerin insanlarda dayanışma ve bir olma duygusunu ki kendisine çok ihtiyacımız var alevlendirecegi düşüncesindeyiz.

Bilet  ücretleri 15tl öğrenci 10 tl olması ile birlikte gelen izleyicilerden giyim,gıda gibi farklı yardımlarda kabul edebileceklerni bildirdiler.

Bizde Diren Sanat olarak Çığırsızlar Tiyatro ekibine Tiyatrolarını ve projelerini sorduk. Aydındaki Tiyatro hayatı hakkında bilgiler aldık.

– Tiyatronuz ne zaman kuruldu?  hangi amaçla yola çıktınız? 

”Çığırsızlar Tiyatrosu” 10 Aralık 2015 tarihinde Kuntay Cengizoğlu tarafından Aydın’da kuruldu . İnsanların hayatlarına tiyatro vasıtasıyla dokunmayı amaç edinmiş ve Aydın’ da  yerleşik tiyatro kültürünü oluşturup oradan da tüm ülkeye yayılmayı hedeflemektedir. Bunun için de tv yıldızları olmadan kendi yetiştirdiğimiz alaylı yetişen gençlerle başarmak isteğindeyiz.
– Bugüne kadar hangi oyunları sergilediniz? Seyirciden Ne gibi dönüşler aldınız? 
2016/2017 tiyatro sezonu içinde ekip tarafından yazılmış 13 farklı oyun sahneledik.
14. olarak sahneye koyacağımız ekibimiz kurucusu ve eğitmeni Kuntay Cengizoğlu tarafından kaleme alınmış ve yönetilecek olan
– Oyununuz kaç temsil yapacak ve hangi sahnelerde oynayacak? 
” Her Şey Ayrı Yazılır Herkesse Birlikte” adlı oyunumuzun maalesef ki tek gösterimi olacak. Bu oyun ile elde edilecek gelir ise ihtiyaç sahibi ailelere elden ve el atından ulaştırılacaktır. Hocamızın bu önerisi ailemiz tarafından büyük bir heyecan ve istekle karşılanınca ”haydi yapalım!” denilerek alındı.
– Aydın’da tiyatro nasıl gidiyor? 
Aydın her ne kadar Şükran Güngör ve Selçuk Uluergüven gibi oyuncuları çıkarmasına karşın Aydın’da hak ettiği yerin biraz altında maalesef. Henüz özel tiyatro kavramına uzak kalmış olsa da şehrimiz biz bunu aşabileceğimiz inancındayız.
www.dirensanat.com

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.