DASDAS ZENGİN BİR PROGRAMLA AÇILDI

0

Tiyatrocu Mert Fırat, Didem Balçın, müzisyen Harun Tekin, Koray Candemir ile Mars Entertainment’ın kurucularından Muzaffer Yıldırım’ın ortaklığıyla kurulan DasDas zengin bir programla açıldı.

DasDas’ın “yemek, tiyatro ve müziği bir araya getirerek, ziyaretçilerine keşfetmeyi, keyifli deneyimler yaşatmayı, lezzetli yemekler tattırmayı ve sanatla iç içe keyifli vakit geçirtmeyi amaçladığı” belirtildi. Ataşehir Barbaros Mahallesi Sümbül Sokak’taki mekânda performans sahnesi, tiyatro salonu, atölye sahnesi, bir de dünya mutfağı restoranı yer alıyor.

 DASDAS’IN NİSAN AYI PROGRAMI

 13 Nisan’da (20.30) yıllarda tek kişilik performanslarıyla adından söz ettiren Sumru Yavrucuk’un geçen mevsim sahnelediği ve büyük ilgi gören oyunu ‘Shirley’ sahnede… Yavrucuk’un aynı zamanda yönetmenliğini de üstlendiği oyun, potansiyelini mutfağa hapsetmiş bir kadının kendini keşfediş ve hayatının iplerini yeniden ele alışının hayranlık uyandıran öyküsünü anlatıyor.

15 Nisan’da (20.30) Ali Yoğurtçuoğlu, Arif Pişkin, Duygu Üstünbaş ve İnanç Konukçu’nun rol aldığı DasDas prodüksiyonu ‘Kayıp El’ ilk kez seyirci karşısında. Hayal kırıklıkları ve yüzleşmeler temelinde yeniden inşa edilmeye çalışılan yaşamları esprili bir dille anlatan oyun 28 Nisan’da da (20.30) görülebilecek.

dasdas

18 Nisan’da (20.30) Moliere klasiği ‘Cimri’ Sabahattin Eyüboğlu çevirisi, Tansu Biçer yönetmenliğinde izleyicilerle buluşuyor. Başrollerde Serkan Keskin, Rojhat Özsoy, Gözde Şencan ve Hakan Atalay var.

19 Nisan’da (20.30) Türkiye’de doğaçlama tiyatrosunun öncülerinden Mahşer-i Cümbüş, ‘Mahşer-i Cümbüş’giller’ izlenebilecek.

20 Nisan’da (20.30) DasDas’ın yapımı ve 8 Nisan’da kapılarını açtığı oyun ‘Joseph K’ bir kez daha sahnede. Kafka’nın ‘Dava’ adlı eserinden uyarlanan oyunda Mert Fırat, Didem Balçın, Onur Dilber ve Özgün Aydın rol alıyor. Oyunda Joseph K. Franz Kafka’nın yüz yılı devirmesine rağmen zaman aşımına uğramayan Dava’sının yeniden görülmesi için modern dünyanın labirentlerine bırakılıyor.

21-22 ve 30 Nisan akşamları (20.30), Hemzemin ve DasDas’ın ortak yapımı bir başka yeni oyun ‘Bi Parça Plastik’ görülebilecek. Süreyya Güzel, Ahmet Rıfat Şungar, Hare Sürel, Erce Kardaş ve Ushan Çakır’ın rol aldığı oyun, anne-baba ve çocuktan kurulu mükemmel ailenin evlerine yardımcı almalarıyla gelişen olayları konu alıyor.

22 Nisan’da (21.00) DasDas Atölye Sahnesi’nde ‘Batı’ izlenebilecek. İlişkileri gittikçe dibe vuran bir çiftin hikâyesi anlatılırken, Avrupa’da yükselen aşırı sağın sıradan insanları nasıl dönüştürdüğü irdeleniyor. Esra Ronabar ve Murat Kılıç’ın rol aldığı ‘batı’nın yönetmeni Arzu Bigat Baril.

25 ve 26 Nisan akşamları (20.30) ise Twilight Zone serisinden uyarlama ‘Alacakaranlık Kuşağı’ sahneleniyor. İlk kez seyirci karşısına çıkan oyun birbirinden bağımsız ama yine de birbiriyle ilintili altı ‘Alacakaranlık Kuşağı’ hikâyesinden oluşuyor. Ayşegül Tekin, Çağdaş Tekin, Doruk Şengün, Melina Özprodomos ve Oğuz Utku Güneş rol aldığı ‘Alacakaranlık Kuşağı’, izleyiciyi biletini kestirdiği andan itibaren alacakaranlığın tekinsiz coğrafyasına davet ediyor. Oyunun yazarlığı ve yönetmenliğini Oğuz Utku Güneş, yönetmen yardımcılığını Ayşegül Tekin, ışık tasarımını Ayşe Sedef Ayter, kostüm tasarımını Eftal Sayım, dekor tasarımını Ceren Yılmaz üstleniyor.

26 Nisan’da (21.00) DasDas Atölye Sahnesi’nde B Planı’nın bu yıl büyük ilgi gören ‘İstila’ oyunu sahneleniyor. Zaman zaman ölümüne komik, zaman zaman rahatsız edici, zaman zaman dokunaklı bir şekilde, tehlikeli hale gelen kimlik algısını paramparça edip seyirciyi kendi kültürel kimliğiyle yüzleşmeye zorlayan ‘İstila!’da Barış Gönenen, Hakan Kurtaş, Efe Tunçer ve Seda Türkmen rol alıyor. Yönetmen Sami Berat Marçalı.

29 Nisan’da (20.30) Erol Ozan Ayhan, Yelda Baskın, Doğacan Taşpınar, Elif Ürse ve Alican Yücesoy’un rol aldığı Nurkan Erpulat’ın yönettiği ‘Gülünç Karanlık’ izleyiciyle buluşacak. Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nun oyunu izleyiciyi Afganistan’ın, gerçekte varolmayan, yağmur ormanlarında tekinsiz bir yolculuğa davet ederken, geçmişten bugüne batının sömürgecilik tarihi hatırlatılıyor.

15 Nisan’da (11.00 / 14.00) iki yaş ve üzeri çocuklar için kelimeler olmadan kurulabilen iletişim üzerine müzikli bir dans tiyatrosu olan ‘Anlaştık mı?’ var.

DasDas’ı Takip Etmek için:

www.facebook.com/dasdasistanbul

www.twitter.com/dasdasistanbul

www.instagram.com/istanbuldasdas

Bilet Satış:

www.biletiva.co

BEKLENEN FİLM GRABUNA’NIN GALASI GERÇEKLEŞTİ

Yapımcılığını Çekirdek Yapım Dr. Alper Aksoy’un üstlendiği, yönetmenliğini Tolga...

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİSAHİPLERİNİ BULDU

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından N Kolay sponsorluğunda...

31.İSTANBUL CAZ FESTİVALİ +1’Lİ GECE GEZMESİ’YLE KADIKÖY SAHNELERİNE YAYILIYOR

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Garanti BBVA sponsorluğunda...

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.