İstila Mart’ta İstanbul’dan Sonra Eskişehir’de

0

Yılın iddialı yapımları arasına girmeyi başaran  Sami Berat Marçalı’nın yönettiği yeni oyunu İstila İstanbul’dan sonra Eskişehir’e gidecek.

 

İstanbul’da yeni bir bağımsız tiyatro topluluğu olarak ortaya çıkan B Planı Tiyatrosu Sami Berat Marçalı tarafından kuruldu. İlk oyunu İsveçli yazar Jonas Hassen Khemiri’nin yazdığı İstila oldu. Gerek seyirci gerekse eleştirmenler tarafından büyük beğeni toplayan istila; Kumbaracı50, CKM ve Taşra Kabare’den sonra Eskişehir’e gidecek.

16 Mart 2017 tarihinde saat 20:30’da Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde sahnelenecek

 

Yazarına Obie Ödülleri’nde en iyi oyun yazarı ödülünü kazandıran oyunda Barış Gönenen,Hakan Kurtaş, Efe Tunçer ve Seda Türkmen rol alıyor. İlk gösterimini 11 Ocak 2017’de yapan İstila Sami Berat Marçalı tarafından çevrilip sahnelendi.

“Peki GERÇEKTEN kimdi bu adam? Dünyanın bir numaralı aranan adamı olmadan önceki hayatında nasıldı?”

Oyun sözcük, fikir ve imaj kasırgasına sebep olan büyülü bir ismin etrafında dolanıyor: Abulkasem. Kimlik, ırk ve dille ilgili en derin ön yargılarımıza saldırıyor. Zaman zaman ölümüne komik, zaman zaman rahatsız edici, zaman zaman dokunaklı bir şekilde, tehlikeli hale gelen kimlik algısını paramparça edip bizi kendi kültürel kimliğimizle yüzleşmeye zorluyor.

KABİLELER-mart

Sürünün bir parçası olma!

Nina Raine’in yazdığı geçtiğimiz sezon çok beğenilen ve ödüller kazanan KABİLELER, yeni sezonda bir B Planı projesi olarak seyirciyle buluşmaya devam ediyor.

Sami Berat Marçalı’nın yönettiği, Tuğçe Altuğ, Ayşe Lebriz Berkem, Barış Gönenen​, İbrahim Halaçoğlu, Haydar Köyel ve Gözde Kocaoğlu’ nun oynadığı Kabileler  iki gösterimle sizlerle olacak.

İstila ve Kabile’nin  Mart 2017 Programı

KABİLELER

20 Mart 20:30 Çevre Tiyatrosu Semaver Kumpanya

30 Mart 20:30 Kadıköy Duru Tiyatro

İSTİLA

4/03/2017 20:30 CKM

8-9-24-25-31 Mart 20:30 KUMBARACI50

14 Mart 20:30 TAŞRA KABARE

16 Mart 20:30 ESKİŞEHİR ZÜBEYDE HANIM KÜLTÜR MERKEZİ

Rezervasyon için: 0 542 761 54 29

Program için: http://www.b-plani.org/program

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.