Adana Şehir Tiyatroları Buluşması 11 Bin Seyirciye ulaştı

0
İstanbul Şehir Tiyatrolarının Sahneledikleri  ‘12. Gece’ adlı oyunla başlayan 3. Şehir Tiyatroları Buluşması,‘Jeanne D’arc’ın Öteki Ölümü’ isimli oyun ile son buldu. Böylece 7-30  Ekim tarihleri arasında  toplam 11 bin seyirciye ulaştı.

3. Adana Şehir Tiyatroları Buluşması Festivali’ne Katılanlar

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları,
Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları,
Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu,
Azerbaycan Bakü Belediye Şehir Tiyatrosu,
K.K.T.C  Lefkoşa Belediye Tiyatrosu,
K.K.T.C  Beyarmudu Belediyesi
Güney Mesarya Halk Tiyatrosu,
Zonguldak Belediyesi Tiyatro Topluluğu,
Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu,
Sarıyer Belediye Tiyatrosu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Alanya Belediye Tiyatrosu,
Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu,
Giresun Belediye Tiyatrosu,
Eskişehir  Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları,
Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekipleri katıldı.
Açılış konuşmasında Belediye Başkanı’nın ‘sanatın, şehirlerin ruhu olduğunu’  söyleyerek açtığı festival, seyircilerden büyük ilgi gördü. Adana Büyük Şehir Belediye Başkanı festivale katılan ekiplere teşekkür etti ve  Şehir Tiyatrosu ekiplerini misafir etmekten duydukları mutluluğu ‘dile getirdi.  Konuşmasında sanat ve tiyatroya vurgu yapan Hüseyin Sözlü, gelişmiş toplumların sanatsız yapamayacağını, buna bağlı olarak da Şehir Tiyatrolarının, şehirlerin olmazsa olmazı olduğunu, özellikle vurguladı.
Tiyatronun birleştirici gücü ve Şehir Tiyatrosu ekiplerinin, birbirleri ile olan bağlarının sağlamlığı açısından son derece önemli olan festival, iki ayrı salonda, toplam 20 gösterim ile Adanalılara müthiş bir tiyatro ziyafeti sundu. 13 gün boyunca, W. Shakespeare’den Aziz Nesin’e kadar bir çok önemli oyun yazarının eseri,  Adanalılar için sahnelendi… 11 bin izleyicinin salonları doldurduğu ‘3. Şehir Tiyatroları Buluşması’ tüm sanatseverlere görsel bir şölen yaşattı.
Konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini sorduğumuz Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar ve Tiyatro Şube Müdürü Sayın İsmail Dikilitaş şöyle konuştu; ‘Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü Bey’in, sanata verdiği güç ve desteğe çok teşekkür ederim. Kendisi, her zaman yanımızda olduğunu hissettirdi.  Bu yıl şehir tiyatroları buluşmasının üçüncüsünü yaptık… Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz ‘2. Şehir Tiyatroları Buluşması’ ile İstanbul’da ‘Yılın En iyi Tiyatro Hareketi’ ödülüne layık görülmüştük. Bu yıl da aylar süren bir çalışmanın ardından ‘3. Şehir Tiyatroları Buluşması’ ile 11 bin izleyiciye ulaşarak yakalanması zor bir rekora daha imza attık. Adanalı izleyicilerin koltuklarımızı boş bırakmaması beni çok mutlu etti.  Bu büyük başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederim.’   dedi.
www.dirensanat.com

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.