Tv8’de Kürk ‘Mantolu Madonna’ Skandalı

0

Televizyonların geldiği son nokta. Acun ılıcalı’nın sahibi olduğu Tv8’de yayınlanan ‘Aramızda Kalmasın’ programının sunucularından Funda ÖzKalyoncuğlu’nun Sebahahttin Ali’nin yazdığı Kürk Mantolu Madonna Kitabındaki roman karekteri ile  Pop Star Madonna’yı karıştırması gündem oldu.

Beren Saat’in Sebahattin Ali’nin unutulmaz eseri ‘Kürk Mantolu Madonna’ kitabının filme uyarlanacağı haberi üzerinde konuşuldu. Beren Saat’in çekilecek filmde başrolü kabul etmesi, program sunucuları tarafından ‘gözden kaçmazken’ sunuculardan Funda Özkalyoncuoğlu’nun yorumu ise ‘pes dedirtti’: “Kitaplar filme uyarlanınca, o işi ben sevmiyorum. Dünyada da örnekleri var. Zorlamanın ne anlamı var diye düşünüyorum. Yine de Madonna’nın hayatı enteresan olabilir; aşkları, ilişkileri falan.”

Rejinin Jes Molho’yu uyarması sonucu kitabın 1943 yılında yazıldığını öğrenen Kalyoncuoğlu, duruma ‘hala’ anlam veremeyerek bu kez “1943? Madonna var mıydı o zamanlar?”sorusuyla ‘Madonna’ yorumunda ısrar etti.

Hala Israrını sürdü

“Kitabı okudum ama sana anlatabileceğim, altını çizebileceğim bir nokta yok. Sabahattin Ali çok önemli bir yazar. Herkesin onun kitaplarını okuması lazım ama nasıl olacak bilmiyorum, senaryoyu gözümde canlandıramadım”ifadelerini kullandı.

Ülkemizdeki Televizyon programlarının  kültür ve sanatın geldiği son noktayı gözler önüne seren bu olay üzerine sosyal medya üzerinden tepkiler yağdı.

Kürk Mantolu Madonna’yı sesli okumak için

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.