Glam-rock müzikali Hedwig ve Angry Inch Moda Sahnesi’nde

1

Glam-rock müzikali Hedwig ve Angry Inch Moda Sahnesi’nde uyarlaması ile Sundance’i kasıp kavuran, bugüne kadar İngiltere, ABD, Kanada, Kore, Japonya, Almanya, Avusturya, Avustralya, İsveç, Brezilya, İtalya, Hollanda, Çin, Puerto Rico, Çek Cumhuriyeti ve Meksika’da 13 farklı dilde sahnelenen bu müzikal oyun Kazan Dairesi bünyesinde Türkçe uyarlaması ile ilk kez sahneleniyor.

Hedwig: Kız gibi bir oğlan çocuğu nasıl da komünist Doğu Berlin’den kaçıp uluslararası boyutta hiçe sayılmış bir şarkı yazarı olarak zar zor karşınızda durabiliyor? İşte bu akşam tam da bundan bahsedeceğim size…”

Glam-rock müzikali Hedwig ve Angry Inch Moda Sahnesi’nde sezona başlıyor.

Sinema uyarlaması ile Sundance’i kasıp kavuran, bugüne kadar İngiltere, ABD, Kanada, Kore, Japonya, Almanya, Avusturya, Avustralya, İsveç, Brezilya, İtalya, Hollanda, Çin, Puerto Rico, Çek Cumhuriyeti ve Meksika’da 13 farklı dilde sahnelenen bu müzikal oyun Kazan Dairesi bünyesinde Türkçe uyarlaması ile ilk kez sahneleniyor.

(hedwig poster bask375 50x70 3.psd)

Sinema adaptasyonu ile Sundance’i kasıp kavuran Hedwig ve Angry Inch, Doğu Alman trans şarkıcı Hedwig’in ve orkestrası Angry Inch’in dünya turnesini konu ediyor.

Besteci Stephen Trask’in 1970’lerin glam-rock stilinde bestelediği müzikler Lou Reed, David Bowie ve Iggy Pop‘dan esinleniyor. Yazar John Cameron Mitchell ise Berlin duvarının yıkılışını Hedwig’in ağzından anlatıyor.

Barış Arman tarafından yönetilen, Yılmaz Sütçü‘nün çevirisini yapıp şarkı sözlerini yazdığı, Tanju Babacan‘ın kostüm tasarımını, Dilek Tekintaş‘ın dramaturjisini üstlendiği Hedwig ve Angry Inch‘in sahne tasarımı sanatçı Cemal Yiğit Sütçü’ye, koreografisi ve müzik direktörlüğü Didem Atasoy‘a, ışık tasarımı Önder Arık’a, ses tasarımı ise Timuçin Aksuer’e ait. Projenin halkla ilişkiler direktörü ise Banu Zeytinoğlu.

Trans şarkıcı Hedwig rolünü Yılmaz Sütçü, grubun rodisi Yitzhak rolünü Ayşe Günyüz üstleniyor. Angry Inch orkestrası ise Kaan Bıyıkoğlu, Sinan Altıparmak, Can Kalyoncu ve Eren Turgut’tan oluşuyor.

Hedwig ve Angry Inch sezon boyunca Trump Towers’ta ve Moda Sahnesi’nde izlenebilir.

Ekim/Kasım Programı

4 Ekim –                 Moda Sahnesi

14 Ekim –              Trump Towers

28 Ekim –              Trump Towers

4 Kasım –               Moda Sahnesi

15 Kasım –            Trump Towers

26 Kasım –            Trump Towers

 

Vertigo’nun çektiği teaser’ı buradan izleyebilirsiniz:

1 YORUM

  1. Glam fashion olarak geçen glam moda veyahut glam giyimin anlattığı; parlaklık, ışıltı, payet, simler ve vücudu saran elbiselerdir. Glam fashion kısa tabiri ile gösterişli ve iddialı giyim anlamına gelmektedir. Dolayısıyla kıyafetler de oldukça simli, parıltılı ve kaliteli kumaşlardan oluyordu. En sık kullanılan kumaş türü kadife idi. https://www.tarz2.com/glam-giyim-tarzi

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.