Moda Sahnesi Sezonu ‘Torun İstiyorum’ Tiyatro Oyunu ile Açıyor

0

 

Moda sahnesi tiyatro sezonunu, 28 Eylül’de altı yetişkin, üçü Çocuk oyunu olmak üzere dokuz oyunla açıyor. İlk Oyun: ‘Torun İstiyorum’

Moda Sahnesi Thomas Jonigk’in yazdığı Sibel Arslan Yeşilay’ın çevirdiği ‘Torun İstiyorum’ oyunu ile 28 Eylül’de tiyatro sezonunu açıyor. Oyun: Farklılıklarla yaşamayı bilmeyen, farklılıklara yaşam alanı bırakmayan totaliter anlayışların bir aile ve onun ilişki içinde olduğu toplumun çeşitli unsurları içersinde izini sürüyor.

Oyunu Kemal Aydoğan yönetiyor. Oyuncular: Nazan Kesal, Hülya Gülşen, Caner Cindoruk, Aslı Samat, Ashen Özarcan Sahne tasarım: Bengi Günay, Işık Tasarım İrfan varlı

 

Kadro Hakkında:

Torun İstiyorum,   Thomas Jonigk tarafından 1994 yılında yazıldı. Yazar,Theatre Heute dergisi tarafından 1995’de yılın en genç oyun yazarı seçildi. oyunlarında aile’yi konu alır. Thomas Jonigk; aileyi; dehşetin,vahşetin, her türlü toplumsal baskının hayata geçirildiği bir burjuva cehennemi olarak çizer. Oyunlarında kendine özgü bir dili olan yazar kelime oyunları, ses uyumları, kafiyeli tumturaklı sözlerle oyuna bir eğlence de kazandırmış olur. Thomas Jonigk, kendisinin kurduğu “Theatre Affekt” adlı tiyatroda oyun yazarlığı ile birlikte yönetmenlik de yaptı.

Oyunun çevirmeni Sibel Arslan Yeşilay, Goethe Enstitüsü ile birçok projeye imza attı. Birçok Alman yazarların oyunlarını tiyatroya kazandırmakla birlikte, okuma tiyatroları ile seyricilerin oyun ile birlikte yazarlarını tanımasını sağladı. Hürriyet Gösteri, Radikal, Milliyet sanat vb. Dergi ve gazetelerde yazıları yayınlandı. Sibel Arslan Yeşilay halen Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda dramaturg  ve Haliç Üniversitesi’nde  tiyatro dalında öğretim görevlisi olarak çalışıyor.

Oyunun yönetmeni Kemal Aydoğdu; uzun bir süre Tiyatro Oyun Atölyesi’nde çalıştıktan sonra kendi tiyatro ekibini toplayıp Moda Sahnesi’ni kurdu (2013). moda sahnesi’nin, Hamlet (2013), Bütün Çılgınlar Sever Beni (2013) Palyançolar Okulu (2013), 6 Oyuncu Yönetmenini Arıyor (2014), Parkta Güzel Bir Gün (2014), Roberto Zucco (2014), Köpek, Kadın, Erkek (2015), Bira Fabrikası (2015), En Kısa Gecenin Rüyası (2015) ve Seviyoruz ve Hiçbir Şey Bilmiyoruz (2016) oyunlarını yönetti.

cnr

Caner Cindoruk; geçen sezonda Nükhet Duru ile birlikte İstanbulname müzikali’nde ve Moda Sahnesi oyunu olan 2015 yapımı Köpek kadın, Erkek oyununda rol aldı.

modaNazan Kesal ;bir çok sinema,tiyatro ve dizilerde rol aldı. Saç’daki rolü ile 17. Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü aldı. Bursa Devlet Tiyatrosu ve Diyarbakır Devlet tiyatrosunda başta klasik oyunlar olmak üzere çok sayıda oyunda rol aldı. Sinema’da Antalya Altın portakal dahil altı ödüle sahip.

 

 

moda-12Hülya Gülşen; Televizyon izleyicileri onu  en uzun soluklu dizilerden olan Ferhunde Hanım’larla tanıdı. 28 yıl Devlet Tiyatroları’nda çalıştı. Bir çok dizi  ve sinema filmlerinde rol aldı. Moda Sahnesi’nin devam eden Roberto Zucco oyununda oynuyor.

 

 

 

 

 

modaAslı Samat’; Kenterler Tiyatrosu’nda Kraliçe Lear, Victoria, Cimri gibi oyunlarında rol aldı.

 

 

 

 

Ahsen Özercan daha önce Moda Sahnesinde bir çok oyunda yönetmen asistanlığı yaptıktan sonra bu yıl sahne üzerinde görev alacak.

 

 

 

 

 

 

dirensanatBülent Çolak: Bir çok dizi ve filmlerde rol alan Bülen Çolak Semaver Kumpanya’nın başarılı projelerinde görev aldı. Burdaki gerek Bertolt Brecht’in yazdığı Cesaret Ana ve çocukları, gerekse W. Shakespeare’in yazdığı Fırtına’daki  performansı ile oyunculuk kariyerinde önemli bir yer edindi.

 

 

 

 

moda

 

Oyun Eylül Ayı İçersinde: 28-29-30 Eylül tarihlerinde Saat 20:30′

Ekim Ayı İçersinde: 1-6-7-Ekim-2016 Saatleri: 20:30

*8 Ekim’de 16.00 ile 20:30 saatlerinde

PROGRAM

moda-1214172077_10154498005874084_447810674_n

DİREN SANAT YOUTUBE KANALINDA BİZİ TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.