Tiyatrokare ‘Ahududu’ İle Geliyor

0

Warning: Illegal string offset 'limit' in /home/admin/web/dirensanat.com/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/shortcodes/td_block_big_grid_6.php on line 20

Tiyatro Kare sezona, Joseph Kesseiring’in yazdığı, Nedim Saban’nın uyarlayıp yönettiği, dünyanın en çok oynanan komedilerden biri olan ‘Ahududu’ oyunu ile hazırlanıyor.

Nedim Saban ile görüştük; Henüz kadrosunun kesinleşmediğini ancak Kasımda sahneleneceğini söyledi. Aynı zamanda ‘Leyla’nın Evi’ ve “Fosforlu’nun Hikayesi’ devam edecek. Bahar döneminde bir roman uyarlaması düşünülüyor.

Yeni sezonda Tiyatro Kare’nin projelerini Nedim Sabana Sorduk:

 

Nedim Saban: “Leyla’nın Evi” yedinci sezona girerek, kendi alanında bir rekora doğru gidiyor. Suat Derviş’in ünlü romanından uyarlanan ve buruk  bir aşk öyküsünü müzikal olarak anlatan “Fosforlu’nun Hikayesi” de devam ediyor.

tiyatro-nedim

Dünya tiyatrosunun en çok oynanan komedilerinden biri olan “AHUDUDU” yu  Kasım ayından itibaren yeni bir yorumla sahneye koyacağız. Türk Tiyatrosu’nda iki farklı dönemde  Vasfi Rıza,Suna Pekuysal gibi oyuncuların oynayıp, seyircinin çok sevdiği bir polisiye komedi. Bizde de çok farklı bir yorumla, çok eğlenceli olacağa benzer. Henüz kadro kesinleşmedi.  İlk tura bu oyun çıkacak, bahar döneminde bir roman uyarlaması ve başka oyunlar da var.

Ayrıca Anavarza Çocuk Tiyatrosu ile ortak sahnelenen “Bal Arıları ve Hınzır Ayı” adlı çocuk oyunuyla , çocukları arıların doğadaki yeri ve önemi konusunda eğiteceğiz. Geberit sponsorluğunda oynanan “Su Gelecektir”, genç seyircileri su tasarrufu konusunda bilinçlendirecek. Bu oyunlar kültür merkezleri ve okullarda oynanacak. Anavarza Çocuk Tiyatrosu ile Muş’ta, Sivas’ta pek çok çocuğun tiyatroyla tanışmasını sağladık. Bu yıl da aynı hedef doğrultusunda devam edeceğiz.

Çocuk Tiyatroları’nın Tiyatrokare’deki Yeri Bambaşka…

kare-tiyatro

İlk oyununu 12 yaşında yazan, 15 yaşında Beş Kafadarlar Çocuk Tiyatrosu’nu kuran ve A.B.D’de tiyatro eğitiminden önce 5 yıl boyunca çok çeşitli çocuk oyunları yazıp, yöneten Nedim Saban, Tiyatro kare’de 21. Yüzyıl çocuklarının eğitim, kültür, görgü ve ritmine uygun çocuk oyunları yaratıyor. Söz konusu oyunlar genç seyirciyi güvenli yaşam ve afet kültürü, hayvan ve doğa sevgisi, su tasarrufu gibi konularda eğitmeye yönelik hazırlanırken, tiyatronun eğitici olmanın yanı sıra eğlendirici olan dilini de kullanıyor. Sponsor firmaların desteğiyle İstanbul ve Anadolu’da binlerce genç seyirciyle buluşan projeler, tiyatronun yanı sıra izleyicinin oyun içeriğine uygun sosyal sorumluluk projelerine aktif katılımını sağlıyor. Oyunlar Nedim Saban’ın kaleminden çıkıyor, Saban tarafından yönetiliyor ve yetenek sınavıyla seçilen konservatuar mezunları tarafından oynanıyor.

En önemlisi, insanların güven ve huzur içinde tiyatroya gittiği bir sezon olsun, biz de bu kadar sevdiğimiz işi keyif alarak yapalım.”

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.