Tiyatro Keyfi’nde Oyuncu Değişiklikleri

2

Warning: Illegal string offset 'limit' in /home/admin/web/dirensanat.com/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/shortcodes/td_block_big_grid_6.php on line 20

Tiyatro Keyfi’nin sahneleyeceği üç farklı oyunda dört oyuncu değişti

‘Cahide Sonku’da Nilüfer Açıkalın’ın yerine Gizem Yağız, ‘Ted Bundy’de Orhan Kılıç yerine Reha Özcan, ‘Camilla -Taşın Kalbi’inde Gonca Vuslateri -Mehmet Esen yerine Begüm Topçu-Kubilay Tunçer geldi.

tiyatro
Gizem Yağız

Tiyatro Keyfi’nin geçen sezon sahnelemeye başladığı Gökhan Eraslan’nın yazdığı, Orhan Enes Kuzu‘nun müziklerini yaptığı, Kemal Başar’ın hem yönetmenliğini hem dramaturjisini üstlendiği ‘Cahide Sonku’ müzikalinde Nilüfer Açıkalın’nın yerine yeni sezonda, Mehmet Ali Alabora’nın sahneye koyduğu ‘Mi Minör’ oyunundan tanıdığımız Gizem Yağız‘ı izleyeceğiz.

Orhan Kılıç’ın yerine Reha Özcan

Tiyatro
Reha Özcan- Kemal Başar

Tiyatroda bir diğer oyuncu değişikliği; azılı bir seri katilin idam ediliş sürecinin konu edindiği ‘Ted Bundy’ de oldu.  Sezonun sonunda çıkan  yaz boyunca da sahnelenmeye devam eden, Kosta Kordis’in yazdığı, Nesimi Kaygusuz’un yönettiği Ted Bundy’de Kemal Başar ile birlikte sahneye çıkan Orhan Kılıç’ın yerine Reha Özcan geldi. Artık acımasız seri katili Devlet Tiyatroları’nda ‘İnishmorelu Yüzbaşı’ve ‘Bendensiz Kadın’ oyunlarından hatırladığımız Reha Özcan canlandırıcak.Reha Özcan 2011 yılında ‘Bedensiz Kadın’ oyunundaki rolü ile Afife Tiyatro Ödülleri ve Sadri Alışık oyuncu ödüllerinde en başarılı erkek oyuncu ödülünü aldı.

Gonca Vuslateri- Mehmet Esen yerine            Begüm Topçu – Kubilay Tunçer

tiyatro
Begüm Topçu

Tiyatro Keyfi’nin yeni oyunu ve ilk sahnelenişini 22 Eylül 2016’da gerçekleştireceği, 1943 yılında ölen Fransız heykeltraş  Camille Claudel’in hayatının anlatıldığı ‘Camilla-Taşın Kalbi‘nde de iki oyuncu provalar sırasında değişti. Gonca Vuslateri‘nin henüz provadayken ayrılmasıyla yerine ‘Deniz Yıldızı’ dizisinde Banu karekteriyle tanıdığımız Begüm Topçu geldi.

Gonca Vuslateri
Gonca Vuslateri

‘Yalan Dünya’ dizisinden başarılı bir performans gösteren Gonca Vuslateri en son Tiyatro Craft’ın ‘Kabin’ adlı oyunundaki rolü ile hafızalarda yer etmişti. Aynı oyunda rol alan film ve dizilerden tanıdığımız Ankara Sanat Tiyatrosu, Ankara Halk Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu ve Münir Özkul Tiyatrosu’nda sahneye çıkan Mehmet Esen de provalar sırasında ayrıldı. Esen’in yerine  Rodin karekteri için Kubilay Tunçer alındı. Son değişikliklerle ‘Camilla-Taşın Kalbi’ oyunun kadrosu şöyle:Yazan: Kosta Kortidis, Reji ve dramaturji: Kemal Başar,dekor tasarımı :Murat Gülmez, kostüm tasarımı:Mine Erbek, ışık tasarımı: Yüksel Aymaz, müzik: Can Atilla, koreografi:İlyas Odman Oyuncular: Begüm Topçu Turay, Kubilay Tunçer, Serap Yılmaz.

mehmet-esen
Mehmet Esen

Kubilay_Tuncer_portfolio1
Kubilay Tunçer

Tiyatro Keyfi’nin açıklamaları

Tiyatro Keyfi, bu değişiklikleri facbook sayfasında yaptığı bir dizi açıklama ile duyurdu.

“Oyuncumuz Orhan Kılıç yurtdışındaki çalışmalarının yoğunlaşması dolayısıyla, sezon programımızı aksatmamak için TED BUNDY adlı eserimizden üzülerek ayrıldı. Oyunun Eylül programı da bu nedenle iptal edildi. Değerli oyuncu, iyi ekip arkadaşı Orhan Kılıç’a Tiyatro Keyfi’ne bugüne dek kattıkları ve duyarlı davranışı için teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.”

“Önümüzdeki sezon da devam edecek olan ‘Cahide Sonku‘ adlı eserimizde oyuncu değişikliği yapıldı. Nilüfer Açıkalın’a bugüne kadarki katkıları için teşekkür eder, meslek hayatında başarılar dileriz.Tiyatro Keyfi’nin yeni ‘Cahide Sonkusu’su Gizem Yağız.”

”Eylül ayında prömiyer yapacak olan Kosta Kortidis’in yazdığı, Kemal Başar’ın yönettiği, dekor tasarımı Murat Gülmez, kostüm tasarımı Mine Erbek, ışık tasarımı Yüksel Aymaz ve müzikleri Can Atilla imzasını taşıyan “Taşın Kalbi – Camille Claudel” adlı eserimizin oyuncularından Gonca Vuslateri ve Mehmet Esen ile yollarımızı anlaşarak ayırdık, provalarımız yeni iki oyuncuyla sürecek. İki değerli oyuncuya da sanat yolunda başarılar dileriz.”

www.dirensanat.com

Ekim Ayı Programı:

 

2 YORUMLAR

  1. Cahide Sonku’da Nilüfer Açıkalın o kadar iddialıydı. Yılın müzikali diye bahsediyorlardı. Neden ayrıldı? Çok üzüldüm. Çok severdim Nilüferi. Canım Gonca Vuslateri bayıldığım bir oyuncu. keşke devam etseydi. onun yolunu bekliyordum. Mehmet Esen gbi bir oyuncu harika olurdu? neden değiştirdiniz ki?

  2. Gonca Vuslateri,MEhmet Esen,Nilufer Acikalin,ORhan Kilic…..bunlarin hepside bildigim kadariyla cok iyi oyunculardi.Neden degistiler anlamis degilim..Bu kadar iyi oyunculuklari varken hangi sebeple degistiriyorlar..Bir anlasmazlikmi var cozemedim..Aciklamalar beni tatmin etmedi…

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.