GENÇ MÜZİSYENLER MİLİ REASÜRANS’TA

0

İş Sanat’ın genç müzisyenlere sahne deneyimi kazandırmak ve sanat hayatına attıkları ilk adımlarında destek olmak amacıyla Millî Reasürans’ta gerçekleştirdiği Parlayan Yıldızlar serisinin 16. sezondaki son konukları, kontrbas sanatçısı İrem Keskin ve keman sanatçısı Gökçe Çatakoğlu…1994 yılında Ankara’da doğan İrem Keskin kontrbas eğitimine 11 yaşında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’nda Prof. Alper Müfettişoğlu ile başladı. 2011’de Bakü Genç Yetenekler Yarışması’nda ‘Zorunlu Parçayı En İyi İcra Eden Yarışmacı Ödülü’ne değer bulundu. Doğuş Çocuk, Ulusal Gençlik, Ankara Gençlik Senfoni Orkestralarının üyeliğinin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası misafir sanatçısı. Gökçe Çatakoğlu ise keman eğitimine 6,5 yaşında girdiği Bilkent Üniversitesi Müzik İlköğretim Okulu’nda Muhammedjan Turdiev ile başladı. 2013 yılında Prag’da 55. Kocian Keman Yarışması’nda 1. kategoride üçüncü, 2015 yılında Belçika 7. Uluslararası Keman Yarışması’nda ‘Concour Bravo’da birinci oldu. Ağustos 2015’te Bilkent Odeon sahnesinde Fazıl Say’ın Nâzım Hikmet Oratoryosu’nda ‘Kız Çocuğu’ eserini seslendirdi. Halen müzik çalışmalarını Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık İlkokulu’nun 6. sınıfında sürdürüyor.

  
9 Mayıs, Pazartesi akşamı saat 20:30’da Milli Reasürans Salonu’nda ücretsiz olarak gerçekleşecek konserde Keskin, Sperger, Gliere, Bottesini; Çatakoğlu ise Bruch, Ries, Matteson, Kreisler, Elgar, Aşkın ve Wieniawski’den eserler seslendirecek.
Rezervasyon; 0 212 316 10 83 numaralı telefondan veya issanat@isbank.com.tr adresinden.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.