MARTI – İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROLARI

0

Çehov’un içine “seksen kilo kadar aşk” koydum dediği Martı’da kalpler kırıldıkça taşıyamadıkları aşklarını dışarı sızdırır. Medvedenko Maşa’ya, Maşa Treplev’e, Treplev Nina’ya, Nina ve Arkadina Trigorin’e âşıktır. Çığır açan bir oyun yazarı ve meşhur bir aktris olmayı hayal eden Treplev ile Nina’nın karşısında bu hayallerin büyüsünden boğulmuş, ama yine de hep daha fazlasını arzulayan Trigorin ve Arkadina… Fiyaskoya dönüşen bir prömiyer akşamı, daha başarılı bir yazara vurulan bir kadın, daha genç bir oyuncuya kapılıp giden bir adam, hissedilen eksiklikleri doldurabilmek için sürekli üretilen ve tüketilen, yer yer rüyalara, yer yer gerçeğe yaklaştırılmaya çalışılan sanat. Hayatla ve sanatla ilgili en katmanlı oyunlardan biri olanMartı, 1896’daki ilk sahnelenmesinden sonra geçen 120 yıla rağmen, güncelliğini hâlâ koruyan bir şaheser.

Yazan: Anton Çehov Çeviren: Ataol Behramoğlu Yöneten: Yıldırım Fikret Urağ Dramaturg: Dilek Tekintaş Sahne Tasarımı: Nurullah TuncerSırrı Topraktepe Kostüm Tasarımı: Nurullah TuncerYeşim Türkgeldi Müzik: Selim Atakan Işık ve Video Tasarımı: Kemal Yiğitcan Efekt: Özgür Yaşar İşler Yardımcı Yönetmen: Mert Tanık Reji Asistanları: Pınar Demiral, Berk Samur, Kamer Karabektaş, Z. Bahar Çebi Oynayanlar: Jülide Kural, Nazif Uğur Tan, Mert Asutay, Ayşecan Tatari, Ersin Sanver, Rozet Hubeş, Mert Tanık, Hakan Arlı, Mert Aykul, Kamer Karabektaş, Z. Bahar Çebi, Yeşim Koçak

 

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi

25 Mayıs Çarşamba 20:30
26 Mayıs Perşembe 20:30

Yaklaşık 135′ sürer; 2 Perde.

Biletler: 25 TL | Öğrenci: 15 TL

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.