YEŞİM USTAOĞLU’NUN FİLMLERİ FLORANSA’DA

0

İtalya’nın Floransa şehrinde düzenlenen ‘Middle East Now Film Festivali’nin Retrospektif bölümünün konuğu Yeşim Ustaoğlu

ysm-3

5 ile 10 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Orta Doğu ile Kuzey Afrika sinemasının en seçkin örneklerini buluşturan festivalde, Ustaoğlu’nun 4 filmi gösterilecek: 1992 tarihli kısa filmi ‘Otel’; Berlin’de En İyi Avrupa Filmi Ödülü ve Barış Ödülü, İstanbul Film Festivali’nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, FIPRESCI Ödülü ve Seyirci Ödülü’nü kazanmış ‘Güneşe Yolculuk’ (1999); San Sebastian Film Festivali’nde Altın İstiridye (En İyi Film) ve Gümüş İstiridye (En İyi Kadın Oyuncu – Tsilla Chelton) başta olmak üzere ulusal ve uluslararası pek çok festivalden ödül alan ‘Pandora’nın Kutusu’ (2008) ve Abu Dhabi, Split Mediterranean film festivallerinde En İyi Film, Moskova, Tokyo, Pune festivallerinden de En İyi Kadın Oyuncu dallarında ödüller toplamış filmi ‘Araf’. Yeşim Ustaoğlu da filmleriyle birlikte Middle East Now Film Festivali’nin konuğu olarak Floransa’ya gidecek ve filmleri üzerine söyleşilere katılacak.

 

Festivalle ilgili ayrıntılı bilgi: www.middleastnow.it/now/

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.