TİYATRONOM’DA TİYATROCUNUN TUTKUSU: AYRILIŞ

0

Tiyatronom birbirinden çok uzaktan hasta iki tiyatro sevdalısının arasında gelişen ilişkiyi konu alan Tom Kempinski’nin ‘Ayrılış’ adlı oyununu sahneliyor. İki tiyatro sevdalısının aşkı… Biri oyun yazarı, biri oyuncu. İkisi de hasta. Biri fiziksel bir rahatsızlık yüzünden yıllardır sahneye çıkmıyor, diğeri psikolojik rahatsızlığı nedeniyle tek bir sözcük yazamıyor. İki farklı ülkedeki bu iki insanı birbirine bağlayan tek şey ise telefondur…Nörolojik bir hastalık nedeniyle bacakları tam tutmayan ama yeniden var olma mücadelesiyle hayata sarılmış tiyatro oyuncusu Sarah Wise New York’taki evinden, Londra’da yaşayan ve agorafobi hastası olan oyun yazarı Joe Green’i telefonla arar. Oyununu oynamak için izin istemesiyle başlayan hikâye, aralarındaki ilişkinin gelişmesini konu alarak seyirciye sıcak bir dünya yaratıyor.
Seçkin Öcek’in yönettiği oyunda rolleri Pınar Akgüney ve Koray Kurt’ paylaşıyor. Selin Denizci’nin Türkçeye kazandırdığı oyunun ışık tasarımı Sevecen Başoğlu’na, dekor tasarımı yönetmen Seçkin Öcek’e, kostüm tasarımı Pınar Akgüney’e ait.
Oyun süresi: 1 saat 30 dakika
Oyun tarihleri:
6 Nisan 2015 Duru Tiyatro
13 Nisan 2015 Kadıköy Theatron
17 – 25 Nisan Karaköy D22

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.