Katharsis Performance Project Yeni Oyunu DEM İle İstanbul’da…

 

Fulya Peker Yeni oyunu DEM ile 8 Nisan 2016 Kumbaracı50’de sahne alıyor.

Oyun bir projenin devamı niteliğinde. İlk olarak 2007 yılında Newyork’ta başlatıldı. Katharsis Performance Project olarak değerlendirilen çalışma deneysel ağırlıklı oyunlardan oluşuyor.

 flier IMG.

 

DEM, Bütün hayati faliyetlerinin sınırlandığı bir grup direnişçi arasında bir kadının hayatta kalmasını konu ediniyor. Varolma mücadelesini prokreatif bir direnme biçimi arayışında ela alıyor. Fulya Peker’in sahneye taşıdığı performansda bireyin hayatta kalma yollarına da farklı alternatifler ve söylemler kazandırıyor.

Fulya Peker’in yazıp,yönetip oynadığı oyunun sahne ve kostüm tasarımını Sila Karakaya, ışığını Alev Topal, Ses tasarımını Sinan Bökesoy yaptı. Performans 8-14-20 nisan olmak üzere Kumbarcı50’de gösterilecek. Etkinlik saati: 20:30

3DEM3_FP

Fulya Peker, Şiirleri, tercümeleri ve deneysel tiyatro alanındaki makaleleri hem Türkiye’de hem de Amerika’da yayınlanmıştır. Peker, Katharsis Performance Project ve Modern Mythologies Project’in kurucusu ve sanat yönetmenidir.

Richard Foreman, John Zorn, Robert Ashley, Katsura Kan, David Michalek ve Object Collection gibi deneysel tiyatro, dans ve müziğin önde gelen isimlerinin eserlerini sahneye taşıyan Fulya Pekerin istanbulda’da yoğun ilgi göreceği tahmin ediliyor.

Katharsis Performance ProjectNew York ve İstanbul merkezli  dilin şiirselliğini vurgu yapan bir tiyatro projesidir.

 

Bilet ve ayrıntılı bilgi için:

fulyapeker.com/dem

bilet.kumbaraci50.com

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.