ÖZEN YULA’NIN ‘LİSTELERE’ TEPKİSİ ” BU NE EDEPSİZLİK”

0

Son günlerde dergilerde gazetelerde, çeşitli internet sitelerinde ve bazı bloglarda ‘en iyi on oyun’ ‘en İyi on sahne’ ‘ izlenmesi gereken 10 tiyatro oyunu’ gibi yayınlanan listelere  oyun yazarı Özen Yula’dan tepki geldi. ” Bu ne edepsizlik!” sözleri ile tepki gösterdi. Bir çok tiyatro oyuncusu, eleştirmen ve tiyatro yönetmenleri facebook üzerinden destek verdi. Özen Yula’nın  facebook hesabındaki  yazısı:

 

“Dergilerde, gazetelerde, bloglarda bir gayrettir almış başını gidiyor. Kardeşim neyin en iyi 10’unu, 20’sini, 50’sini seçiyorsunuz? Manyak mısınız? Sizin ehliyetiniz nedir? Siz kimsiniz? Sözünü ettiğiniz alanda ne yapmışsınız? Ehil misiniz, usta mısınız, hatta kalfa mısınız? Cahil cüretinizle bu ne edepsizlik? Üstelik belirledikleriniz yarış atı mı? Bu nasıl bir izansızlık, densizlik? Hiç mi akıllanmıyorsunuz? Öküzün suya becermesi gibi bir adapsızlık… Hiç mi erkânınız yok? Bu saygısızlığı yapma hakkını nereden alıyorsunuz? Saçma sapan listeler, eş-dost kayırmalar. Bir insanın en hoşuna giden beş kitabı söylemesi başka, sizin bunu yılın “en”, ya da sanatın “en”i diye yansıtmanız başka. Aklınızı başınıza devşirin. Yok aklınız kalmadıysa ben başınıza getireyim. Bunun en hafif anlamıyla nitelemesi “ahlaksızlık”, “etiksizlik”tir.  …”

özen yula

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.