TANGO VE KLASİK MÜZİK BİRLİKTE “TANGO NUEVO”

0

ISABELLE VAN KEULEN TOPLULUĞU – “TANGO NUEVO”

Keman ve viyola sanatçısı Isabelle van Keulen ve topluluğu, Arjantinli besteci Astor Piazzolla’nın geleneksel tango melodileri ile klasik müzik formlarını ve caz unsurlarını ustaca sentezleyerek yarattığı Nuevo Tango ile 44. İstanbul Müzik Festivali’ne geliyor.

Klasik müzik sahnelerinde hem kemancı hem viyolacı olarak saygın bir yere sahip; önemli orkestralara solist olarak konuk olmasının yanı sıra oda müziği projeleriyle de sık sık gündeme gelen Isabelle van Keulen’in 2011 yılında kurduğu topluluğu, her biri kuşağının önde gelen icracılarından olan bandeneoncu Christian Gerber, kontrbasçı Rüdiger Ludwig ve piyanist Ulrike Payer’den oluşuyor. İlk konserlerinden itibaren sadık bir hayran kitlesi kazanan topluluk, Rheingau Müzik Festivali, Schleswig-Holstein Müzik Festivali ve Delft Festivali gibi festivallerde verdiği konserlerle çok konuşuldu. 20. yüzyılın modern ve hızlı dünyasına tekrar romantik bir soluk getiren Nuevo Tango, Isabelle van Keulen Topluluğu tarafından 16 Haziran’da Almanya Sefareti Tarabya Yazlık Rezidansı’nın koruluğunda seslendirilecek

16 Haziran Perşembe – Almanya Sefareti Tarabya Yazlık Rezidansı – 21:00

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.