AYŞE ŞENOĞUL VE TİLBE SARAN AYNI SAHNE’DE

0

Warning: Illegal string offset 'limit' in /home/admin/web/dirensanat.com/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/shortcodes/td_block_big_grid_6.php on line 20

“Eğer müzik aşkın gıdasıysa, durmadan çalınız”

ORCHESTRA OF THE SWAN “BİR YAZ GECESİ RÜYASI”

3 Haziran Cuma – Aya İrini Müzesi – 20:00

Temasını Shakespeare’in “Eğer müzik aşkın gıdasıysa, durmadan çalınız” dizelerinden alan  44. İstanbul Müzik Festivali, ölümünün 400. yılında büyük yazarı Bir Yaz Gecesi Rüyası konseriyle anıyor. Shakespeare’in en renkli oyunlarından Bir Yaz Gecesi Rüyası için Mendelssohn’un bestelediği eserde Orchestra of the Swan ve 2015 Leyla Gencer Şan Yarışması Halk Ödülü sahibi soprano Ayşe Şenogul, tiyatro oyuncusu Tilbe Saran’la bir araya geliyor. Orchestra of the Swan ayrıca, Mendelssohn’un son büyük orkestra eseri olan Keman Konçertosu’nda ise genç İngiliz kemancı Tamsin Waley-Cohen’i konuk edecek. Konser, 3 Haziran akşamı Aya İrini Müzesi’nde yapılacak. 

ayşe senaygül

Shakespeare’in yaşadığı Stratford-upon-Avon merkezli Orchestra of the Swan, Birmingham Şehir Salonu’nun da Yerleşik Orkestrası. BBC Music dergisinin “mükemmel, heyecan dolu bir orkestra ve şef” olarak tanımladığı topluluk geçtiğimiz sezon İngiltere genelinde 60’tan fazla konser verdi ve Çin’e ilk turnesini başarıyla tamamladı. Orkestranın 2015/16 sezonu Yerleşik Sanatçısı olan genç kemancı Tamsin Waley-Cohen, Kraliyet Filarmoni, Londra Filarmoni, BBC Orkestraları ve Budapeşte Filarmoni gibi topluluklar eşliğinde konserler verdi. Shakespeare’nin Bir Yaz Gecesi Rüyası’na tekrar can veren Mendelssohn’un aynı adlı eseri, ünlü tiyatrocu Tilbe Saran’ın oyundan canlandıracağı bölümlerle daha da zenginleştirerek sunulacak. Konsere Doğru etkinlikleri kapsamında konser öncesinde Asuman Kafaoğlu Büke, Shakespeare ve Bir Yaz Gecesi Rüyası oyunu üzerine Aya İrini Müzesi ön avlusunda 19.00’da bir konuşma gerçekleştirecek.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.