44. İSTANBUL KLASİK MÜZİK FESTİVALİ PROGRAMI DUYURULDU

0

İSTANBUL HAZİRAN’DA KLASİK MÜZİĞE DOYACAK

44. İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ 1 – 24 HAZİRAN’DA

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 44. İstanbul Müzik Festivali’nin programı açıklandı. 1 ile 24 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek 44. İstanbul Müzik Festivali aralarında, İdil Biret, Murray Perahia, Gautier Capuçon, Angel Blue, Gérard Caussé, Herbert Schuch, Patricia Petibon, Alice Sara Ott, Maria João Pires, Antonio Meneses, Maxim Vengerov, Richard Galliano, Sylvain Luc gibi isimlerle dünyanın önde gelen topluluklarından Viyana Senfoni Orkestrası, Venedik Barok Orkestrası, Orchestra of the Swan, Artemis Quartet, Academy of St Martin in the Fields’i ve festivalin bu yılki yerleşik konuk orkestrası Varşova Filarmoni’nin de bulunduğu 600’e yakın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’da ağırlayacak. İki dünya prömiyeri ile bir Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapacak olan festivalde senfoni ve oda orkestralarından, resitallere ve özel projelere 26 konser yer alıyor. Festival bu yıl 17 farklı mekânda dinleyicilerle buluşacak.

Festivalin bu yılki yeniliklerinden Müzik Rotası festival takipçilerini, ilk kez konser mekânı olarak kullanılacak Meryem Ana (Panayia İsodion) Kilisesi, Üç Horan Kilisesi, Sent Antuan Alt Kilisesi ile Hollanda Konsolosluğu Şapeli ve Kırım Anglikan Kilisesi’nde müzikal bir yolculuğa çıkaracak.  Festivalin artık gelenekselleşen ücretsiz Haftasonu Klasikleribu yıl Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi, Fenerbahçe Parkı ve Sakıp Sabancı Müzesi Bahçesi’nde gerçekleştirilecek.

44. İstanbul Müzik Festivali Onur Ödülü’ne Türk müziğinin ülkemizde ve dünyadaki konumuna gerek besteleriyle gerekse yetiştirdiği öğrencileriyle yaptığı katkıları nedeniyle besteci İlhan Baran değer bulundu. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü’nde ders vermeye devam eden Baran’ın öğrencileri arasında Fazıl Say, Muhiddin Dürrüoğlu-Demiriz, Yeşim Alkaya, Burçin Büke, Oya Ünler ve Ayşe Deniz Gökçin gibi solistler yer alıyor. Piyano için yaptığı besteler konservatuar müfredatlarının bir parçası haline gelen Baran’a ödülü, 1 Haziran Çarşamba akşamı Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak açılış töreninde takdim edilecek.

Festivalin Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise çağımızın efsane piyanistlerinden biri olan Murray Perahia’a verilecek. Dünyanın önde gelen festivallerinde ve salonlarında konserler veren, sayısız albüme imza atmış, çeşitli Gramophone ödüllerinin yanı sıra iki de Grammy sahibi Perahia ödülünü, dünyanın önde gelen oda orkestralarından Academy of St Martin in the Fields ile 6 Haziran Pazartesi akşamı Aya İrini Müzesi’nde gerçekleştireceği konserden önce alacak.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.