28. ENKA KÜLTÜR SANAT TİYATRO BULUŞMALARI BAŞLADI!

0

ENKA Kültür Sanat olarak, bu yıl 28’inci kez ENKA Kültür Sanat Buluşmaları’na ev sahipliği yapacak. Her yıl olduğu gibi yeni döneme tiyatro oyunlarıyla başlıyor. ENKA Kültür Sanat, ‘müzik’, ‘tiyatro’ ve ‘açıkhava’ olmak üzere üç farklı etkinlik döneminde sanatın her dalından sanatçıları ve eserlerini seyircisiyle buluşturuyor. Şubat-Mart döneminde ise ağırlıklı olarak tiyatro oyunlarını sahnesinde ağırlıyor. Şubat-mart döneminde seyirciyi, 10 tiyatro oyunu, üç konser bir de sergi bekliyor.

ENKA’da yeni sezon 1 Şubat Pazartesi günü, Genco Erkal’ın, Türkiye’de oynanan ilk tek kişilik oyunu ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’yle başladı. Genco Erkal, ilk kez 27 yaşındayken sahnelediği ve kendisiyle özdeşleşen oyununu, 77 yaşında yeniden oynamaya başladı. Aradaki zaman düşünüldüğünde birkaç farklı kuşağın tanıklık ettiği oyunu, genç kuşak da ENKA sahnesine izleme şansı yakalayacak. Daha sonra bir başka usta oyuncu Ferhan Şensoy’un uzun soluklu oyunu ‘Ferhangi Şeyler’ (3 Şubat Çarşamba)izleyiciyle buluşacak. Ferhan Şensoy’un 7 Mart 1987’den beri aralıksız oynadığı tek kişilik gösterisi, gündelik olayları mizah penceresinden değerlendirecek. Aynı hafta içerisinde, Tiyatro Deep, BlueIdeas’ın ‘Çingene Boksör’ (4 Şubat Perşembe) oyunu sahnelenecek. Oyunda Burak Sergen sahneye çıkacak ve ilk hafta tek kişilik üç oyun ile tamamlanacak.

yasamak-denen-bu-zahmetli-is
‘Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş’ (8 Şubat Pazartesi)

Ardından İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun evliliği sorgulayan, kara mizahla dolu oyunu ‘Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş’ (8 Şubat Pazartesi) sahnemizde olacak. Daha sonra, 17. yüzyılda yaşamış Fransız komedya yazarı Moliere’in ünlü eseri ‘Cimri’ (9 Şubat Salı), Semaver Kumpanya’nın özgün yorumuyla ENKA sahnesinde sergilenecek. Devamında Beste Bereket, Deniz Karaoğlu, Feri Baycu Güler, Hülya Gülşen ve Başak Daşman’ın rol aldığı Mam’art Tiyatro’nun‘Özel Kadınlar Listesi’ (16 Şubat Salı) oyunu, Tuğrul Tülek’in yönetmenliğinde hayatında yeni bir sayfa açmaya hazırlanan bir adamın dört kadınla yaşadığı ilginç hesaplaşmayı anlatacak. Dolunay Soysert ve Aslı Enver’in rol aldığı ‘Craft’ın ‘Personel’ (23 Şubat Salı) oyunuyla buluşmaların şubat ayı programı tamamlanacak.

özel-kadınlar-listesi
Özel Kadınlar Listesi’ (16 Şubat Salı)

Mart ayında ilk olarak Mert Fırat ve Melis Birkan gibi oyuncular eşliğinde Moda Sahnesi’nin ‘En Kısa Gecenin Rüyası’ (1 Mart Salı)  Bir sonraki hafta ise Haldun Taner’in 100. doğum yılı nedeniyle ustanın farklı oyunlarından derlenmiş Haldun Taner Kabare ‘Dün Bugün’ (8 Mart Salı) isimli müzikal kabare gösterisi, Zeliha Berksoy’un rejisiyle seyirciyle buluşacak. Buluşmaların son oyunu ise Galata Perform’un, iki şehir insanının aralarındaki duvarı kırma deneyimini sahneye koyan eğlenceli ve farklı oyunu ‘Kabuk’ (15 Mart Salı) olacak.

 

ÇAĞAN IRMAK VE SONGÜL ÖDEN DE ŞARKI SÖYLEYECEK

Buluşmaların konser ayağında ilk olarak artık gelenekselleşen ‘Neşeli Pazarlar’ (6 Mart Pazar) konserinde Barış İçin Müzik Orkestrası’nı ağırlayacağız. 2005 yılında karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlamak amacıyla kurulan Barış İçin Müzik, El Sistema ve Sistema Europe programlarının Türkiye yürütücüsü olarak yüzlerce imkânı sınırlı çocuğa evrensel ve çok sesli müzik eğitimi vermeye devam ediyor.
Tiyatro buluşmalarına renk katacak bir diğer etkinlik ise deneyimli tiyatro müzisyeni Çiğdem Erken ve orkestrasının‘Sahnelerden Aşk Şarkıları-2’ (22 Mart Salı) performansı olacak. Aynı zamanda ENKA Kültür Sanat’ın Dünya Tiyatro Günü’nü kutlayacağı konserde, tiyatro sahnelerinin unutulmaz şarkıları seslendirilecek. Brecht’ten Haldun Taner’e, Shakespeare’den Can Yücel’e Türk ve dünya edebiyatının unutulmaz klasiklerinden seçkinin sunulacağı gecede Çiğdem Erken’e sahnede Selçuk Yöntem, Tilbe Saran, Çağan Irmak, Ahmet Mümtaz Taylan, Özge Borak, Selçuk Borak, Songül Öden, Serkan Keskin ve Hatice Aslan gibi sanatçılar da eşlik edecek.
Etkinliklere piyanist Aydın Karlıbel (29 Mart Salı) ‘Doğu Masalları’ konseriyle katılacak. Usta piyanist Strauss, Czerny, Herz ve Moussorgsky’den ‘Doğu Masalları’, ‘Türk Marşı’ ve ‘Sultan Mahmut’un Gözdeleri’nin de aralarında bulunduğu bir repertuvarı yorumlayacak. Klasiğin oryantalizmle buluşmasına sahne olacak konserde sanatçı, yakında yayımlanacak yeni albümünde yer alan ‘Ulusal Ezgilerimiz Üzerine Prelüdler’ eserini de ilk kez seslendirecek.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.