Neriman Uğur ve Zeynep Gülmez’in oynadığı “Havada Yüzmek – Airswimming” oyun galası Afife Jale sahnesinde gerçekleşti. İstanbul Jest Tiyatro’nun sahneye koyduğu oyunun yönetmeni Murat Sarı.

Gösterimde; Murat Gülmez imzası taşıyan dekor ve Özkan Sezer’in ışık tasarımı izleyenler tarafından tam not aldı. Bir çok ünlü ismin katıldığı galada, Hüseyin Avni Danyal, Hakan Meriçliler, Ali Poyrazoğlu, Selin Demiratar, Başak Daşman, Deniz Özerman, Mesut Özkeçeci, İpek Bağrıaçık da vardı.

HAVADA YÜZEMK-2ALİ POYRAZOĞLUHAVADA YÜZMEK

ÖZGÜRLÜĞE HAVADA YÜZEREK ULAŞANLARIN HİKAYESİ…

Toplumun ahlak kurallarına uymadıkları gerekçesiyle, dünya tarihinin utanç sayfalarında yer alan “sabıkalı akıl hastaları hastanesine” hapsedilmiş iki kadın. Persophone ve Dora’nın hikayesini anlatan oyun 3 – 19 Şubat Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde izleyiciyle buluşacak.

Oyun Künyesi:

Yazan: Charlotte Jones
Çeviren: Seçil Honeywill
Yöneten: Murat Sarı
Oyuncular: Neriman Uğur – Zeynep Gülmez
Dekor Tasarım: Murat Gülmez
Işık Tasarım: Özkan Sezer
Yardımcı Yönetmen: Kerim Altınbaşak
Asistan: Suhendan Zehiroğlu
Dekor Uygulama: Metin Gümüşoğlu
Kostüm Tasarım: Beril Sönmez
Koreografi: Tanju Yıldırım
Realizatör: Marta Mantevecchi

havada yüzmek-2

– Çok sağlam bir sistem kurmuşlar burada… Embesiller dev çamaşır dağlarını kurusun diye asıyor, melankolikler ütülüyor, sabit fikirliler de düzgünce katlayıp kaldırıyor. Ve biz de o çarşafların üstünde uyumak zorundayız. Boşuna görmüyoruz onca kâbusu.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.