CEHENNEM

0

“Oturum aç, kimliğini seç ve ne arzuluyorsan senin”

“Bir adam, internet üzerinden yaptığı birşey için sorgulanırsa ne olur ? Ya gelecekte dijital gerçeklik daha duyusal ve canlı bir deneyim olursa ? Öyle bir dünyada yapılacak en kötü şey ne olur?”

Jennifer Haley’in 2012 Susan Smith Blackburn Ödüllü oyunu “#Cehennem”, Türkiye’de İstanbul Devlet Tiyatrosu izleyicisiyle buluşuyor. Haley’in, Ovation Award En İyi Özgün Oyun Ödülü ve Los Angles Drama Eleştirmenleri tarafından verilen En İyi Oyun Ödülü’nü alan “#Cehennem”, Murat Belgin’in yönetmenliğinde; Metin Belgin, Simay Küçük Tuna, Ahmet Somers, Hakan Onat, Aslı Sarınç’ın oyunculuklarıyla birlikte seyircisini sanal dünyanın karanlık yüzüyle tanıştırıyor.

Çok da uzak olmayan bir gelecekte dijital gerçekliğin karanlık yollarında bir gezintiye çıkan yazar, sanal gerçekliğin kusursuz bir şekilde deneyim ve duyuları yeniden yarattığı, düşlerin gerçekliğe büründüğü bu karanlık noktalarda ahlak, etik gibi konulara da değinerek seyircisine dijital dünya üzerinden bir daha düşünmesini öneriyor.

cehennem

Bilim kurgu, gerilim ve suç üzerine olan bu oyunda; Bilişim suçlarını araştıran Dedektif Morris, internet dünyasında bir yazılım şirketini takibe alır. Suç teşkil eden faaliyetler hakkında bilgi toplaması için bir ajanı sanal evrene ziyaretçi olarak gönderirler. Morris yazılımın sahibi Sims’i ve kullanıcılarını sorguya çekerken, ajan da sanal evrende araştırmalarını yürütmektedir. Giderek karmaşıklaşan polisiye takiple gerçek yaşamla sanal yaşam arasında ki sınırlar ortadan kalkar. Kim ajan kim ziyaretçidir bilinmez. Sanal evrende suç teşkil eden dürtüleri bugünün gerçek dünyasından sorgulayan polisiye gerilimli öyküde suç olgusunun ahlaki boyutu eleştirel bir noktadan sorglanıyor. Sanal ortamda dürtülerin yol açtığı eylemler, insanın hayal dünyasında ki sınır tanımazlığı, kurgusal olanın karanlığı ve sonsuzluğu, sanal yaşamın sunduğu özgürlük çerçevesinde irdeleniyor.

OYUN TARİHLERİ:

27-30 ocak Üsküdar Tekel Sahnesi saat 20:00

3-5-6 şubat Üsküdar Tekel Sahnesi Saat 20:00

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.