Warning: Illegal string offset 'limit' in /home/admin/web/dirensanat.com/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/shortcodes/td_block_big_grid_8.php on line 20

 Barışın sesini müzikle duyurmak amacıyla kurulan Barış için Müzik Vakfı’nın 100 çocuktan oluşan Barış İçin Müzik Senfoni Orkestrası, sürekli şefiSamuel Matus yönetiminde, 30 Ocak Cumartesi akşamı saat 20:00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde bir konser verecek. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek konserde orkestra, Arturo Márquez, Edward Elgar, Antonín Dvořák, Leonard Bernstein’ın eserlerini seslendirecek. Konserde, iki nesil senfoni orkestrası sahnede olacak. Vakfın en ileri düzeydeki orkestrası Beethoven, yaşları 13-19 arasında değişen yaklaşık 60 kişiden oluşuyor. İkinci nesil orkestra olarak adlandırılan Mozart Orkestrası’nda 10-18 yaş aralığındaki gençler yer alıyor.

Barış İçin Müzik Vakfı

Mimar Mehmet Selim Baki ve eşi Dr. Yeliz Baki tarafından başlatılan Barış İçin Müzik mümkün olduğu kadar fazla çocuğa karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlamayı ve sanata katılım önündeki engelleri kaldırmayı amaçlıyor. Kurulduğu 2005 yılından bugüne dek beş bine yakın çocuğa ücretsiz müzik eğitimi veren Vakıf, 2012’de 29 Avrupa ülkesinin içinde yer aldığı Sistema Europe’un kurucu üyelerinden biri oldu ve çalışmaları Sistema Europe’un “en iyi uygulamalarından” biri olarak değerlendirildi. İstanbul Kültür Sanat Vakfı, 2013 yılından bu yana Barış İçin Müzik Vakfı’nın kurumsal destekçiliğini üstleniyor ve eğitim desteği veriyor. 2015 yılından bu yana da Allianz öncü kurumsal destekçi.

Daha önce Viyana, Milano, Köln ve Selanik’te çeşitli atölye çalışmaları ve konserlere katılan Barış İçin Müzik Vakfı, Leipzig Operası’nın davetiyle 15 ile 21 Mart tarihlerinde Leipzig’de özel bir proje de gerçekleştirecek. Beethoven ve Mozart Orkestralarından 70 çocukla Leipzig’e gidecek olan Barış için Müzik Vakfı, 5 günlük çalışmaların ardından 20 Mart’ta Leipzig Operası Çocuk Korosu ile birlikte Leipzig Opernhaus’da bir konser verecek. Konserde Carlos Garcia, Edward Elgar, Antonín Dvořák, Leonard Bernstein’den eserlerin yanı sıra Ulvi Cemal Erkin’in ‘Köçekçe’ eseri de seslendirilecek.

barıs-ıcın-muzik-vakfı

Barış İçin Müzik Vakfı’na destek için:

Barış için Müzik Vakfı, daha fazla çocuğun hayatına dokunabilmek amacıyla 2015 yılında ‘Müzikle Büyümek’ adlı bir kampanya da başlattı. Kampanya kapsamında, yıllık 50 TL – 5.000 TL arasında tercih edilen miktarda bireysel destek verilebilecek ya da 12 ay boyunca ayda 460 TL’lik katkıyla bir öğrencinin tüm yıllık masrafları karşılanabilecek.

Ayrıntılı bilgi:

Tel: 0212 631 06 86

bilgi@barisicinmuzik.org

facebook.com/barisicinmuzikvakfi / twitter.com/barisicinmuzik / instagram.com/barisicinmuzik

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.