‘KİMİNLE KONUŞUYORSUN?’

0

Günümüzde giderek tırmanan kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için ilginç projeler hazırlanıyor.

Bunlardan biri genç oyun yazarı Serkan Aksu’nun projesi ‘Şehrin Azizleri’. Merkezine kadın şiddetini alan bu projenin ilk adımı Eraslan Sağlam’ın yönettiği Serkan Aksu’nun yazdığı ‘Kiminle Konuşuyorsun?’ adlı oyunda; Aynur Sağır, Serkan Aksu, Başak Çolpan, Serkan Ortaç yer alıyor.

Kadına yönelik şiddet denildiğinde ilk akla gelen koca şiddetidir. Toplumda değişik roller üstlenmiş olan kadın çok farklı statülerde de şiddete maruz kalabilir. Bulundukları ortamlarda kendilerini kabul ettirmeleri erkeklerden çok daha zordur. Çünkü bir anne, arkadaş, kardeş, eş olabilmenin yanında mesleki olarak da bir statüye sahiptirler. Kadın şiddeti sadece anlık fiziksel bir etkinin ötesinde bir toplumda sosyal ve kültürel geleneklerle ne derece ilgilidir?.. Kadın ve erkeğin birlikte yaşadığı bir olayda her biri üzerindeki etkileri ne şekildedir? Şiddetin gerekçesi olabilir mi? ‘Kiminle Konuşuyorsun?’ Sadece bireysel şiddeti değil bütün bir toplumun şiddetini de sorgularken içinde bulunduğumuz siyasi gelişmelere de yer veriyor.

Sahne:Kadıköy Theatron    Tarih:24 Ocak Pazar Saat:19:00

Sahne: Tatavla Sahnesi      Tarih:05.02.2016 Cuma saat 20:30

Süre:65 dakika(tek perde)
Tam:30 TL, Öğrenci:20 TL

www.dirensanat.com

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.