‘FERHANGİ ŞEYLER’ 2000’İNCİ KEZ SAHNEDE

0

Ferhan Şensoy, tek kişilik gösterisi ‘Ferhangi Şeyler’le 2000’inci kez sahneye çıkarak tiyatro tarihimizde önemli bir rekora imza atmaya hazırlanıyor. Ferhan Şensoy’un 1987’den beri aralıksız oynadığı tek kişilik gösterisi ‘Ferhangi Şeyler’i 25 Aralık Cuma akşamı Bostancı Gösteri Merkezi’nde 2000’inci kez s eyirciyle buluşturacak.

Ferhan Şensoy, mahalle ilişkilerine, yakın geçmişten günümüz politikacılarına, iktidara, din algısına ve THY personeline kadar sıradan ve güncel olaylara ince eleştiriler yaptığı oyunda günün gazetelerini okuduğu gazete bölümünde güncel olayları değerlendiriyor, ince sitemler, yer yer sert eleştiriler getiriyor, seyirci ile diyalog kuruyor. Sazla çalıp söylediği, aralarında Âşık Mahzuni’ye yaktığı türkünün de bulunduğu şarkı ve türküler seyirciyi zaman zaman tebessüm ettiriyor, yeri geldiğinde de çok düşündürüyor….

ihracatjpg_6207

Gündelik olayların, Ferhanca bir mizah penceresinden değerlendirildiği ‘Ferhangi Şeyler’de; görmesek de kendilerini hissettiren, hepimizin hayatının içinde olan, mizah dolu sosyal çevremizden karakterler de yer alıyor: Ev sahibi Orkinos Hanım (alt katta oturuyor), bakkalın çırağı, bakkalın aptal çırağı, bakkalın daha aptal çırağı (sürekli çırak değiştiriyor!), avukat aptal Tayfun, popüler kültür için müzik yapmaya çalışan müzisyen ve telefonda yanlış numara çevirip numarayı teyit edenler…

  1. ‘Ferhangi Şeyler’ oyununun biletleri Biletix’ten ve Bostancı Gösteri Merkezi gişesinden alınabilecek.

www.dirensanat.com

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.