TİYATRO İSTANBUL’DA ÇILGIN DÜNYA

0

Mevsim başında klasik rüzgarları esiyor. Tiyatro İstanbul İspanyol yazar Lopez de Vega’nın en tanınmış oyunu ‘Çılgın Dünya’ ile perdelerini açtı.

Bir olaya karışan İspanyol azsilzadesi Don Floriano (Burak Altay)  saklanmak için deli taklidi yaparak bir ‘deliler evi’ne sığınır. Hayatının aşkını, bu hastanede bulacaktır ancak ona “deliler gibi” âşık olan iki kadın daha olunca işler karışır. Bir süre sonra kimin deli kimin akıllı olduğu belli olmayan bir ‘çılgın dünya’ ortaya çıkar. Aslında dışarısı ile içerisi arasında pek bir fark yoktur. Oyunda da söylendiği gibi  “Dünya bir tımarhane, herkes kendi derdinde. Ayak uydurmak için tek çare delilikte”dir.

ÇILGIN DÜNYA- TİYATRO İSTANBUL
ÇILGIN DÜNYA- TİYATRO İSTANBUL

 

Oyun değişik tarihlerde Devlet Tiyatrolarının değişik sahnelerinde, 2006-2007 mevsiminde de İstanbul Şehir Tiyatroları’nda sahnelenmişti.

9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Ana Sanat Dalında öğretim üyesi olan Barış Erdenk’in yönettiği ve yine 9 Eylül Üniversitesi GSF’ inde Tiyatro Ana Sanat Dalı Başkanı Sibel Erdenk’in koreografisini üstlendiği ‘Çılgın Dünya’ oyununda rol alan bir oyuncu dışında tüm kadro, 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden. Oyuncuların çoğu televizyon ve sinemadan tanıdık isimler: Burak Altay, Gözde Okur, Fatih Topçuoğlu,E. Utku Ölmez, İlknur Güneş, Tevfik Şahin, Serhat Barış, Ergün Metin, Name Önal, Taygun Sungar

Adalet Cimcoz’un çevirisiyle günümüz dünyasına ayna tutan müzikli danslı komedi ‘Çılgın Dünya’nın  müzikleri Orhan Enes Kuzu’ya, besteleri Engin Bayrak’a, kostümler ise Medina Yavuz’a ait.

Bu mevsim Profilo Kültür Merkezi’nde seyirci ile buluşacak olan oyun, bu ay 19 Kasım Perşembe 20:30’da ve 22 Kasım Pazar 16:00’da  sahnelenecek.

SABİT DOĞAN

www.dirensanat.com

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.