DİDEM MADAK ŞİİRLERİ SAHNEDE

0
diren sanat

Yeni topluluklardan Cazu Tiyatro Didem Madak’ın şiirlerinden yola çıkarak Uğur Açıkgöz’ün yazdığı ‘Devrik Mahalle’yi sahneliyor.

Mahalle pazarında başı dönüp yere düşen bir kadının iç sesi mahalleyi, mahalledekilerle ilişkileri, pazar yerini, kadının annesini, sevgilisini ve özellikle de çocukluğa duyduğu özlemi anlatır. Kadının bedeninden kurtulmak isteyen, zaman zaman ondan ayrılmayı başaran bu ses, kadını, bir arzu nesnesi olmaktan çıkararak arzu öznesine dönüştürür. Fakat ses, daha ileri giderek neredeyse imkansız olana, arzunun kendisi olmaya öykünecektir.

devrikmahalle

“Küçükken bana ‘biraz büyü artık’ diyorlardı. Evcilik oynardım. Olmayan çayları içerdim, olmayan fincanlardan. Olmayan kapılar açardım, olmayan ziller çaldığında. Bana ‘artık büyü’ diyorlardı. Ekmeğini salatanın suyuna banma! Karanlık sokaklardan korkma ve sevme bir daha… Ben artık büyüğüm.”

Oğuz Arıcı’nın yönettiği ‘Devrik Mahalle’de Tuba Keleş oynuyor. Sahne ve kostüm tasarımı, uygulaması Hale İşsever’e, ışık tasarımı İbrahim Aydın Kantarcılar’a ait.

Oyun, kasım ayı boyunca her cumartesi akşamı saat 20:30’da Kadıköy Theatron’da izlenebilecek.

Kadıköy Theatron

Söğütlüçeşme Caddesi no:64 Bulvar Çarşısı içi en alt kat (İskeleden boğa heykeline doğru giderken sağda Bulvar Çarşısı’nın en alt katı)

kadikoytheatron@gmail.com

0541 739 47 24

SABİT DOĞAN

www.dirensanat.com

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.