ÜNLÜ OYUNLAR İKSV’NİN SİNEMASINDA

0

Londra’nın en önemli tiyatrolarında sergilenen ve Broadway’de kapalı gişe oynayan oyunların, sahnelendiği salondaki en iyi koltuğun bakış açısından yapılan ve özenle kurgulanan kayıtları, 15 Kasım’dan itibaren her ay Salon’a kurulacak beyaz perdede tiyatroseverlerle buluşacak. ‘Hamlet’in ardından, Aralık’ta ‘Fareler ve İnsanlar’, Ocak’ta ‘Skylight’, Şubat’ta ise ‘John’ oyunlarının kayıtları, Salon’da sinema düzeninde izlenebilecek. ‘

 

SABİT DOĞAN
SABİT DOĞAN

‘Hamlet’te Hamlet’i Sherlock Holmes rolüyle ünlenen, ‘Imitation Game’ ile Oscar adayı olan, ‘12 Years a Slave’, ‘Hobbit’ gibi filmlerde izlediğimiz Emmy ödüllüBenedict Cumberbatch canlandırıyor… Halen National Theatre’da sahnelenen ‘Hamlet’, geçtiğimiz günlerde 25 ülkede 1400 sinema salonunda yayınlandı ve 225 binden fazla seyirciye ulaşarak bir rekor kırdı. Cumberbatch de sinema gösterimlerini “Oyunu erişilebilir hale getirebilmenin en şahane yolu” olarak gördüğünü belirtiyor. Daily Telegraph gazetesinin “5 yıldızlı bir Hamlet” olarak nitelendirdiği oyunun yönetmeni Lyndsey Turner. ‘Hamlet’in yüksek çözünürlüklü kaydı; 15, 22, 29 Kasım Pazar günleri 15:00’da, Salon’da beyaz perdede. 

John Steinbeck’in ‘Fareler ve İnsanlar’ı (Of Mice and Men), Anna D. Shapiro’nun yönetmenliğinde Broadway’in en ünlü prodüksiyonlarından biri haline geldi. Oyunda ‘127 Hours’ ile Oscar’a aday olan, Altın Küre ödüllü James Franco, ‘The IT Crowd’ ve ‘Girls’ dizileri ile ‘Bridesmaids’ filminden tanıdığımız, BAFTA ve Tony ödül adayı Chris O’Dowd, ‘Gossip Girl’den tanıdığımız Leighton Meester ile Tony ödüllü Jim Norton rol alıyor. TIME’ın “Başyapıt” olarak nitelendirdiği ‘Fareler ve İnsanlar’ 6 ve 13 Aralık Pazar günleri 15:00’da izlenebilecek.

benedict-cumberbatch-hamlet-ust

İngiliz oyun yazarı David Hare tarafından yazılan ‘Skylight’ı ‘The Reader’, ‘The Hours’, ‘Billy Eliot’ filmleriyle Oscar’a aday olan Stephen Daldry yönetiyor. Başrolleri Altın Küre sahibi ve ‘Love Actually’ filmiyle BAFTA Ödülü’nü alan Bill Nighy ile ‘The Great Gatsby’ filminden hatırladığımız, ‘An Education’ filmiyle BAFTA ödülü kazanarak Oscar’a ve Altın Küre’ye aday olan Carey Mulligan paylaşıyor. Öğretmen Kyra Hollis’in, karısını yeni kaybetmiş başarılı ve karizmatik restoran işletmecisi, eski sevgilisi Tom Sergeant tarafından ziyareti ile başlayan film, iki karakterin ortak tutkular ile karşıt ideolojileri üzerinden ilerleyen ve İngilizlere özgü karanlık bir mizahla bezeli bu dram. Tony ödüllerinde 7 dalda adaylık kazandı ve “En İyi Yeniden Sahnelenen Tiyatro Oyunu” ödülüne değer bulundu… ‘Skylight’ın yüksek çözünürlüklü kaydı, 10 ve 24 Ocak Pazar günleri 15:00’da Salon ekranında.

Bugüne dek 18 yapım ve dört TV filmine imza atan 50 farklı ödül kazanan dünyaca ünlü hareket tiyatrosu topluluğu DV8’in, yeni yapımı ‘John’ suç, uyuşturucu ve ölümün karanlığıyla geçen yılların ardından küllerinden doğarak kendine yeni bir hayat yaratmaya çalışan John’un hikâyesi… Gerçek hayat hikâyesine dayanan ve DV8’in sanat direktörü Lloyd Newson ile John’un aşk ve cinsellik üzerine yaptığı söyleşiler üzerine kurgulanan bu belgesel tiyatro niteliğindeki yapım, geçen yıl Liverpool Homotopia Festivali’nde prömiyerini yaparak büyük ses getirdi. ‘John’, 18 yaş üzeri izleyiciler için, söz ve hareketi bir araya getiren dokunaklı bir teatral deneyim… The Guardian’ın “Hareketi kelimelerle birleştirerek bir adamın yürek parçalayıcı ama aynı zamanda eşsiz hayatını sahneliyor”, The Telegraph’ın “Lloyd Newson’ın eserlerine benzeyen bir şey görme ihtimaliniz yok. Onun belgesel tiyatroyla kıvrımlı ve metaforik hareketleri buluşturması cesur, kapsayıcı ve tamamen eşsiz” ve Time Out Londra’nın “Zihin zorlayıcı, zarif. Şaşırtıcı fiziksellik” şeklinde nitelediği ‘John’un yüksek çözünürlüklü kaydı, 7 ve 21 Şubat Pazar günleri 15:00’da Salon’un perdesinde…

5 Kasım Perşembe günü satışa sunulan biletler tam 40 TL, öğrenci 25 TL. Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişesinden temin edilebilecek. Vodafone Red ve Vodafone FreeZone üyelerine bir bilet alana ikinci bilet hediye. Lale Kart sahipleri %25’e varan indirimlerden yararlanabilecek.

facebook.com/saloniksv / twitter.com/saloniksv / instagram.com/saloniksv / youtube.com/iksvistanbul

sabit doğan,

www.dirensanat.com

 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.