TİYATRO PERA’DA OKUMA TİYATROSU

0

Tiyatro Pera  yeni oyunu ‘Ben Senim’ adlı oyunlarını sergilemeye devam ediyor. Tiyatro oyun metinlerini Tiyatro Pera oyuncularından dinlemek isteyenler için okuma tiyatrosu var.  Okuma tiyatrosu günümüz metinlerinden oluşuyor.  Zaman içersinde konuk oyuncularında katılacağı okuma tiyatrosunun  İlki Dennis Kelly ve Neil Labute oyunlarından oluşuyor. 

Nesrin Kazankaya’nın yazıp yönettiği “Ben Senim de görev alan oyuncular: Volkan Aktan, Erdinç Anaz, Zeynep Özden, Başak Meşe, Gamze İpek.

Üniversite yıllarından bu yana dostlukları süren, otuzlu yaşlarda, ’80 kuşağından beş arkadaş, bir akşam yemeğinde bir araya gelirler. Her biri kariyer yapmış bu kişiler, metropol yaşamının hızı ve karmaşası içinde, mesleki başarı peşindedirler. Ancak özel yaşamlarında ve özel ilişkilerinde başarısızdırlar.

Beş arkadaşın buluşması, içki ve yemekle, sohbet ederek, eski günleri anarak mutlu ve eğlenceli başlar.  Gece ilerledikçe, sırlar, çatışkılar ortaya çıkar. Alkolün de etkisiyle geçmişin bilinmeyen, dile gelmeyen gizleri, zaafları, hesaplaşmayı kaçınılmaz kılar. Geçmişlerinden taşıdıkları travmalar, geleceğe yönelik kararlarını da biçimlendirmektedir. Kendi mutsuzluklarını dile getirirken birbirlerini de incitirler. Toplantı, ilk kez yapılan büyük bir hesaplaşmaya dönüşür. İtiraflar, suçlamalar, geçmişin ağır yükleri ve takıntılar, seks ve şiddetin gölgesinde dile gelir. Dostlar meclisi, eğlenceden hüzne, kahkahadan gözyaşına, sabahı karşılar.

Metropolde yaşayan  beş arkadaşın yalnızlıkları, çaresizlikleri, sevgisizlikleri, hayal kırıklıkları, umutları, beklentileri, aşkları, eğlence ve hüznün iç içe geçtiği bir bahar akşamı dile gelir. Ancak yaşam bırakıldığı yerden davam etmek zorundadır

TİYATRO PERA 'BEN SENİM'
TİYATRO PERA ‘BEN SENİM’

 

Okuma Tiyatrosu

Tiyatro Pera “Okuma Tiyatrosu” etkinliği ile, günümüz yeni tiyatro metinlerini tanıtıyor. Teatral bir sunumla sergilenecek gösteride yer alan oyuncular: Doğan Akdoğan, Volkan Aktan, Onur Atilla, Uğur Arda Başkan, Linda Çandır, Gamze İpek, Bahar Karaoğlu, Başak Meşe, Zeynep Özden, Muhammet Uzuner

Dennis Kelly – AŞK ve PARA

Çeviren: Zeynep Özden

Oyun, kapitalizmin para tutkusunun aşkı nasıl yok ettiğini, evli bir çiftin hikayesini sondan başa doğru bir dizgeyle ele alarak anlatır. Bir adamın borçtan kurtulmak için karısının ölümüne sebep olduğunu itiraf etmesiyle başlayan oyun, karısının evlenme teklifi almasından hemen sonraki heyecanıyla son bulur. Aşk, para, mutluluk ve kaybetme üzerine günümüz dünyasının kırık bir aynada yansıması.

Neil LaBute – Üç Kısa Oyun:

Çeviren: Ekin Tunçay Turan

NewYork’ta geçen bu üç ayrı oyunun ortak noktası kadın-erkek ilişkisidir.

Ölüler Diyarı: 11 Eylül 2001’de ikiz kulelere yapılan saldırı günü, kulelerden birinin en üst katında kente bakan bir adamın ve bir kliniğe giden bir kadının gözünden anlatılır.

Bir Mutluluk Anı: Tren istasyonunda bir kaçamak yapmak için buluşan bir kadın ve bir erkek, yolculuğa çıkmadan önce ilişkilerini sorgularlar.

Karmakarışık: Bir alışveriş merkezi lokantasında, hamile bir kadın ve kocası, evlilik ve ihanet üzerine umutsuz bir tartışmaya girerler.

TİYATRO PERA
TİYATRO PERA

Tiyatro Pera Kasım 2015 Programı

7 Kasım Cumartesi                       Saat 20.00   “Okuma Tiyatrosu” (Günümüzden Metinler: Dennis Kelly – Aşk ve Para)

8 Kasım Pazar                              Saat 18.30   “Okuma

                       Tiyatrosu(Günümüzden Metinler:

                       Dennis Kelly – Aşk ve Para)

11 Kasım Çarşamba                    Saat 20.00   “Ben Senim”

14 Kasım Cumartesi                    Saat 20.00   “Ben Senim”

15 Kasım Pazar                           Saat 20.00   “Ben Senim”

19 Kasım Perşembe                    Saat 20.00   “Ben Senim”

21 Kasım Cumartesi                    Saat 20.00   Okuma Tiyatrosu

                      Neil Labute – 3 Kısa oyun:

                      Ölüler Diyarı/

                      Bir Mutluluk Anı/ Karmakarışık

22 Kasım Pazar                          Saat 18.30   Okuma Tiyatrosu

                      Neil Labute – 3 Kısa oyun:

                      Ölüler Diyarı/

                      Bir Mutluluk Anı/ Karmakarışık

28 Kasım Cumartesi                  Saat 20.00   “Ben Senim”

29 Kasım Pazar                          Saat 18.30   “Ben Senim”

 

Tiyatro Pera  www.tiyatropera com

Sıraselviler Cad. No: 26 Taksim  0212 245 44 60

TamBilet: 35 TL İndirimli: 25 TL

Okuma Tiyatrosu: 10 TL

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.