KUMBARACI 50’DE OKUMA TİYATROSU

0
David Gieselmann

 

Alman yazar David Gieselmann’ın yeni oyunu ‘Yalancı Dolma’ 15 Ekim saat 20:30’da Kumbaracı50’de okuma tiyatrosu formunda ilk kez seyirci karşısına çıkacak. Çevirisini ve sahne düzenlemesini Sibel Arslan Yeşilay’ın üstlendiği oyunda Celile Toyon ile Bedir Bedir rol alıyor.

SABİT DOĞAN
SABİT DOĞAN

Kumbaracı50 ile Goethe Institut işbirliğiyle düzenlenen okuma sonrasında David Gieselmann seyircilerle söyleşi yapacak. Yazarın 13 ülkede seyirci karşısına çıkarak büyük başarı kazanan oyunu ‘Bay Kolpert’ ülkemizde de çeşitli topluluklar tarafından sahnelendi.

Lisbeth Reimers, polise telefon ederek evindeki gürültüden şikayetçi olmuştur. Olmayan gürültüden. Kadın iki haftadan beri her gün Polis İmdat hattını arar. Sonra da komşusu Peters durumu kontrol etmeye gelir, mesai saatleri dışında. Genç adam bu polis İmdat hattını gereksiz yere meşgul etmesinin sebebini öğrenmek istemektedir. Yaşlı kadın yalnız ya da bunamış mıdır, intihara mı meyillidir? Yoksa durum sandığımız gibi değil midir? Kapı önü muhabbeti olarak başlayan olaylar bir süre sonra telkin edici konuşmalar ve foyaların ortaya çıkmasıyla karşılıklı sorgulamaya ve çarpışmaya dönüşür. Biletler Kumbaracı50’den edinilebilecek. 

SABİT DOĞAN

www.dirensanat.com

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.