DOSTLAR VE BOĞAZİÇİ KOROLARINDAN BARIŞ KONSERİ

0

Ruhi Su, ölümünün 30. yıldönümünde bir konserle anılıyor. Ruhi Su’nun sevenleri ve öğrencileri 20 Eylül Pazar günü Zincirlikuyu Mezarlığı’nda onu anacak.

Akşam saat 20:00’de Şişli Kent Kültür Merkezi’nde  Ruhi Su Dostlar Korosu ve Boğaziçi Caz Korosu Ruhi Su’nun anısına bir ‘Barış Konseri’ icra edecek. Şişli Belediyesi’nin desteği ile düzenlenen konser ücretsiz. Kültür Merkezi’nde bir de Ruhi Su Fotoğrafları sergisi açılacak. Sergi 27 Eylül’e kadar görülebilecek.

ruhi su

 

20 Eylül 1985 tarihinde hayata veda eden çok sesli müziğimizin öncülerinden usta sanatçının 1975 yılında temellerini attığı Ruhi Su Dostlar Korosu kurulduğu ilk yıllarda tek sesli türküler üzerine çalıştı, daha sonraları iki sesli küçük denemelerle çok sesliliğe adım attı. Mutlu Ödemiş’in şefliğinde türküleri çok sesli olarak icra etmeyi sürdüren Koro’nun sanat yönetmenliğini Emin İgüs üstleniyor. Koro müziğinde Ruhi Su’nun açtığı yolda kendine has çizgisiyle, ulusal ve uluslararası alanda birçok başarıya imza atan, Masis Aram Gözbek yönetimindeki Boğaziçi Caz Korosu da Anadolu ezgilerinin ağırlıkta olacağı repertuarıyla izleyicilerle buluşacak.

Ruhi Su’nun oğlu Ilgın Su,  “Müzik dinleyicileri için bir özlem anı yaşanacağına inanıyorum. Ruhi Su sanatta pek çok ilke imza atmıştır. İşe türküleri araştırmak ve derlemekle  başlayıp, kendi aldığı klasik eğitimin formlarına göre türküleri yorumlamış ve günümüze kazandırmıştır. Ayrıca, kırsal kesimin türkülerini, yeni gelişmekte olan şehir insanlarına, farklı sınıflara taşımıştır. Bana göre daha da önemlisi, müzikte türkülerin daha anlaşılabilir bir Türkçe ile söylenebilmesini sağlamasıdır.” derken, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü; ‘Barış Konseri’ne Şişli Belediyesi olarak ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek “Ruhi Su, bu toprakların yetiştirdiği en değerli sanatçılarımızdan birisidir. O, müziğini her zaman barış, dostluk  adına icra etmiştir. Bizim görevimiz de, barış ezgilerini daim kılmak, müziğin evrenselliğini Ruhi Su aracılığı ile tüm dünyaya taşımaktır.” dedi.

SABİT DOĞAN

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.