TİYATRO ÖTEKİ HAYATLAR PARİS’TE

0
Tiyatro Öteki Hayatlar

Onuncu yılını kutlayan ‘genç’ tiyatrolarımızdan Tiyatro Öteki Hayatlar, Sodexo’nun katkılarıyla 16 ile 18 Mayıs günleri arasında Paris’te ‘10’ ve ‘Başıbozuklar Zirvesi’ oyunlarını sahneleyecek.

20. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nde Anadolu Efes Özel Ödülü’nü alarak 10. ödülünü kucaklayan Tiyatro Öteki Hayatlar’ın oyunları Paris’te Belleville Sahnesi’nde seyirci karşısına çıkacak.

H. Can Utku’nun yazıp Artun Özsemerciyan ile birlikte yönettiği ‘Başıbozuklar Zirvesi’nde iktidarın kaynağının para mı, güç mü yoksa bilgi mi olduğu tartışılıyor. Bilinmeyen bir zaman ve coğrafyada bir otel odasında geçen oyunda her biri farklı birer zamana ait üç kişinin (Artun Özsemerciyan, Aycan Uygun, Tonguç Dikme) son 1 saat 48 dakikası anlatılıyor. 2014 İstanbul’unda yaşayan 10 kadının kürtaj yaptırıp yaptırmamaya karar verme öykülerini anlatan ‘10’ ise günümüz kadınının kendiyle ilgili en yaşamsal konularda ne kadar özgür olabildiğini araştırıyor.

Uzun yıllar Galatasaray Üniversitesi Tiyatro Topluluğu’nda yerli ve yabancı birçok yazarın oyunlarını sahneye koyan ekip, 2005 yılından bu yana 10 sezon boyunca, aralarında H. Can Utku, Gülçin Kaya ve F. Yüksel Sendan’ın da bulunduğu 3 yazar ve 4 yönetmen tarafından gerçekleştirilen 17 prodüksiyonda toplam 48 oyuncu performansıyla seyirciyle buluştu. Bugüne kadar, Afife Tiyatro Ödülleri, Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri, Direklerarası Seyircileri, İsmet Küntay Ödülleri ve Ekin Yazın Dostları tarafından toplam 10 ödülle ödüllendirilen Tiyatro Öteki Hayatlar’ın oyunları Devlet Tiyatroları, Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki üniversite tiyatroları ve diğer amatör topluluklar tarafından da sahnelendi.

SABİT DOĞAN

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.