LEYLA GENCER ANMA KONSERİ

0
Leyla Gencer

Uluslararası sanatçılarımızın olmadığı iddialarının ortalarda uçutuğu bugünlerde, yıllar önce opera dünyasında Türk adını duyuran Leyla Gencer bir konserle anılıyor.

Aramızdan ayrılışının yedinci yıldönümünde ünlü sanatçımız, İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının katılacağı bir konserle anılacak. Leyla Gencer, solist kariyerine 1950 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenen ‘Cavalleria Rusticana’da Santuzza rolüyle başladı. İtalya’da da ilk kez bu rolle seyirci karşısına çıkan sanatçı, zengin repertuarı ve mükemmel tekniği sayesinde kısa zamanda dünya çapında ün kazanarak ‘La Diva Turca’ olarak anılmaya başlandı. 1992 yılına dek konserler vermeye devam eden Leyla Gencer, daha sonraki yıllarda eğitimci olarak  pek çok genç sanatçının yetişmesini sağladı.

LEYLA GENCER
LEYLA GENCER

 

13 Mayıs Çarşamba akşamı saat 20:00’de Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’ndeki konserde İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin soprano solistleri Gülgez Altındağ, Nazlı Deniz Boran, Evren Ekşi, Gülbin Günay, Otilia M. İpek, Burçin Savigne, Ayşe Sezerman, Ayten Telek, Hande S. Ürben ve Deniz Yetim’e piyanist Fügen Yiğitgil eşlik ediyor.

SABİT DOĞAN

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.